Remco Evenepoel steunt zorgpersoneel met wekelijkse ‘challenges’

zaterdag 18 april 2020 om 15:00
Remco Evenepoel steunt zorgpersoneel met wekelijkse ‘challenges’

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel gaat de komende tijd wekelijks een uitdaging aan om zo het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken in de strijd tegen het coronavirus. Zijn eerste uitdaging is morgen een fietstocht van 300 kilometer.

Deze week maakte de internationale wielerbond UCI bekend dat de opschorting van de kalender werd verlengd tot 1 juli voor alle UCI-wedstrijden en tot 1 augustus voor alle WorldTour-koersen. “Momenteel ziet het ernaar uit dat het nog wel even duurt voordat we terugkeren in de koers, dus wil ik mezelf nu uitdagen door wekelijks een uitdaging aan te gaan”, zegt Evenepoel op zijn social media. “Ik wil mezelf uitdagen door wat moois te laten zien op de fiets.”

In de eerste plaats wil hij op die manier zijn steun betuigen aan het ziekenhuispersoneel, dat strijdt tegen het coronavirus. Daarnaast wil de vice-wereldkampioen tijdrijden zo zijn conditie op peil houden. “Ik kan voor mezelf doelen stellen om naar toe te werken en naar uit te kijken.” Zijn serie uitdagingen begint morgen met een fietstocht van 300 kilometer, goed voor zo’n tien uur in het zadel. “Ik vrees dat ik bekaf ben na afloop, maar mijn voldoening daarna zal groot zijn.”

Na elke uitdaging deelt de renner van Deceuninck-Quick Step een videosamenvatting via zijn social media. Ook roept hij zijn volgers op ideeën voor een zogenoemde challenge met hem te delen door een reactie achter te laten of door hem een privébericht te sturen via Instagram.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.