Remco Evenepoel toont zich in Turkije: “Gedaan wat ik kon”

donderdag 18 april 2019 om 07:19
Remco Evenepoel toont zich in Turkije: “Gedaan wat ik kon”

Remco Evenepoel stak zijn neus aan het venster in de slotfase van de tweede rit van de Ronde van Turkije. In de laatste oplopende kilometers versnelde de Belg van Deceuninck-Quick Step enkele keren, maar hij wist geen gaatje te slaan. Uiteindelijk finishte hij zeventiende.


“Het stuk waar ik aanviel, daar had ik ook gepland om aan te vallen. Dat was eigenlijk het steilste stuk”, vertelde Evenepoel aan WielerFlits over zijn ietwat onstuimig ogende actie. “Maar het bleek iets meer bergaf te gaan dan op het profiel leek. Je kan natuurlijk deze aankomsten niet vooraf verkennen. Maar daardoor kwamen we wel nog met zo’n grote groep aan bij de finish. Ik deed wat ik kon.”

In tegenstelling tot Evenepoel slaagde Lukas Pöstlberger er wel in een gaatje te slaan en de Oostenrijker van BORA-hansgrohe leek stand te houden. Uiteindelijk werd hij op indrukwekkende wijze gepasseerd door zijn ploeggenoot Sam Bennett. Evenepoel bolde als zeventiende over de streep, op negen tellen van ritwinnaar Bennett.

Content
Een klein beetje tijdsverlies dus, maar dat lijkt de jonge Belg niet te deren. “Vandaag zaten er immers nog mannen tussen die op de lange klim (in de vijfde etappe, red) niet meer zullen volgen.” Al met al is hij tevreden over zijn tweede optreden na zijn break sinds de Bredene Koksijde Classic.

“Zo kort omhoog en zo explosief als vandaag is lastig voor mij als klimmer, dus ik ben wel content dat ik me heb kunnen tonen”, aldus Evenepoel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.