Remco Evenepoel verkozen tot Sportman van het Jaar
foto: Cor Vos (archief)
zondag 22 december 2019 om 08:12

Remco Evenepoel verkozen tot Sportman van het Jaar

Remco Evenepoel mag zich een jaar lang Sportman van het Jaar noemen. De renner van Deceuninck-Quick-Step kreeg de voorkeur boven zijn collega-wielrenners Victor Campenaerts en Wout van Aert . “Dit is ongelofelijk, ik heb hier geen woorden voor”, zo was de eerste reactie van een zichtbaar ontroerde Evenepoel.

De 19-jarige Evenepoel viel twaalf maanden geleden ook in de prijzen tijdens het gala, aangezien hij toen werd verkozen tot Belofte van het Jaar. De beloftevolle coureur maakte dit jaar zijn profdebuut in de kleuren van Deceuninck-Quick-Step, maar de allrounder had niet veel tijd nodig om aan het niveau te wennen. Zo won hij al snel het eindklassement van de Baloise Belgium Tour.

Evenepoel maakte pas echt indruk in het najaar, met winst in de Clásica San Sebastián en goud op het Europees kampioenschap tijdrijden in Alkmaar. De renner wist als kers op de taart ook nog een zilveren medaille te veroveren op het WK tijdrijden in Harrogate. Evenepoel won de verkiezing met 835 punten, terwijl Campenaerts en Van Aert het moesten doen met respectievelijk 354 en 339 punten.

Klassiekers en kampioenschappen 
Evenepoel – die eerder al de Kristallen Fiets wist te winnen – richt zich vanaf nu volledig op 2020. “Zo’n prijs motiveert me alleen maar meer voor de toekomst. Het maakt me niet zenuwachtig, ik wil alleen nog maar harder rijden. Ik heb volgend jaar vier grote doelen: Luik-Bastenaken-Luik, de Olympische tijdrit, de wegrit op het WK en de Ronde van Lombardije.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
22 december 2019 09:12
Persoonlijk plaats ik de prestaties van Gilbert boven de prestaties van Evenepoel. Zeker met in het achterhoofd dat deze renner dit al jaren doet. En zelfs het uurrecord had van mij hoger aangeslagen mogen worden.

Voor mij past dit allemaal in de "Evenepoel-gekte". Ja, het is een supertalent. En ja, er staat tot nu toe een goede kop op. Maar geef die jongen gewoon de tijd die ook hij nodig heeft. Hij gaat zijn kansen op sportman van het jaar krijgen, maar dit is voor mij toch echt nog een jaartje te vroeg...
22 december 2019 10:05
Deels akkoord met Evenepoel gekte Maikel.. Maar winst in San Sebastian én tweede plaats in WK tijdrijden sla ik toch hoger aan dan Parijs-Roubaix. Ook voor uurrecord heb ik zeer veel waardering en natuurlijk, Wout Van Aert zijn juni-juli maand was topklasse. Het was gewoon heel moeilijk kiezen tussen die drie.
Ik denk dat keuze voor Evenepoel ook mee bepaald geweest is door sentiment (omwille van zijn prille leeftijd)
Op naar 2020! 't Mag weer zo spannend worden... bewijs dat ze het weer knap zullen gedaan hebben!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.