Remco Evenepoel voelt zich na valpartij beter dan verwacht: “Vandaag een eerste grote test”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2024 om 13:41

Remco Evenepoel voelt zich na valpartij beter dan verwacht: “Vandaag een eerste grote test”

Remco Evenepoel voelt zich beter dan verwacht na zijn bij betrokkenheid bij de massale valpartij van gisteren. Dat zei de 24-jarige kopman van Soudal Quick-Step voorafgaand aan de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné. “Vandaag is een eerste grote test om te zien hoe mijn vorm en lichaam zijn als ik een half uur voluit moet gaan”, blikte hij vooruit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voel me best oké, beter dan verwacht. Ik heb goed geslapen. We zullen zien hoe het gaat als ik hard op de pedalen moet duwen, maar ik denk dat het in ieder geval beter is dan hoe het twee maanden geleden was”, opent Evenepoel voor de camera van de organisatie. De wereldkampioen tijdrijden doelt op de eerdere valpartij tijdens de Ronde van het Baskenland, waar hij er qua blessures een stuk erger aan toe was.

Over zijn plannen voor vandaag is de Belgisch kampioen op de weg duidelijk. “Ik heb een kleine voorsprong op Primoz en een comfortabelere voorsprong op de anderen, dus ik ga proberen die te verdedigen.” Volgens Evenepoel is de etappe van vandaag grotendeels eenvoudig, maar is de slotklim erg zwaar. “De etappes van morgen en overmorgen zullen over het algemeen zwaarder zijn, maar vandaag is wel een eerste grote test om te zien hoe mijn vorm en lichaam zijn als ik een half uur voluit moet gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.