Remco Evenepoel wint Kristallen Fiets als beste Belgische renner

Remco Evenepoel wint Kristallen Fiets als beste Belgische renner

Eddy Merckx met Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

woensdag 4 december 2019 om 20:28

Remco Evenepoel is verkozen tot winnaar van de 28e Kristallen Fiets. Voor de Deceuninck-Quick Step-renner is dit zijn eerste uitverkiezing voor de trofee van de beste Belgische wielrenner van het jaar. Wel werd hij vorig jaar al uitgeroepen tot beste jongere.

Evenepoel beleefde een droomdebuut bij de profs met als absolute hoogtepunten winst in de Clásica San Sebastián en op het EK tijdrijden. Ook werd hij vice-wereldkampioen in Yorkshire achter Rohan Dennis. In de Hammer Series Limburg en de Deutschland Tour baarde hij opzien met monstersolo’s tegen de sterkere mannen van het peloton. Hij bleef in de verkiezing Wout van Aert, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet voor.

De Kristallen Fiets is een initiatief van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De winnaar wordt verkozen voor een vakjury van ex-winnaars, journalisten, afgevaardigden van de Belgische bond en ruim veertig wielercoryfeeën.

Cant wint de Kristallen Fiets voor vrouwen
Sanne Cant won voor de eerste keer de Kristallen Fiets voor vrouwen en trad zo in de voetsporen van Jolien D’Hoore en Nicky Degrendele, die de trofee eerder in ontvangst namen. Evenepoels ploegmaat Tim Declercq werd uitgeroepen tot winnaar van de Kristallen Zweetdruppel voor de beste helper. Deceuninck-Quick Step-manager Patrick Lefevere was de beste ploegleider van afgelopen seizoen. Ilan Van Wilder volgde Evenepoel op als beste jongere.

Overzicht winnaars 2019
Kristallen Fiets voor mannen
flag-nr1 flag-be Remco Evenepoel

Kristallen Fiets voor vrouwen
flag-nr1 flag-be Sanne Cant

Jongere van het jaar
flag-nr1 flag-be Ilan Van Wilder

Ploegleider van het jaar
flag-nr1 flag-be Patrick Lefevere

Kristallen Zweetdruppel (beste helper)
flag-nr1 flag-be Tim Declercq

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.