Remco Evenepoel soleert naar zege in Adriatica Ionica Race
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 17:12

Remco Evenepoel soleert naar zege in Adriatica Ionica Race

De derde etappe van de Adriatica Ionica Race is gewonnen door Remco Evenepoel. De jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step kwam na een explosieve etappe als eerste over de streep, ruim voor zijn ploeggenoot Philippe Gilbert en de Nederlander Maurits Lammertink. De leiderstrui blijft om de schouders van Mark Padun.

Er is veel duidelijk geworden na de koninginnenrit met aankomst op Tre Cime di Lavaredo. De Oekraïner Mark Padun – die vrijdag naar de zege wist te sprinten – begon als leider aan de etappe van zaterdag, maar de renner van Bahrain Merida moest nog opletten in de finale, aangezien de finishstreep was getrokken op de top van de Monte Quarin (1,8 km aan 5,8%).

Kopgroep van vijf haalt het niet 
Fausto Masnada, Etienne Van Empel, Charles Planet, Sjoerd Van Ginneken en Xavier Cañellas: dat waren de vijf koplopers onderweg naar de Monte Quarin. Vooral de aanwezigheid van klimmer Masnada was opvallend, maar de renner van Androni Giocattoli-Sidermec keek al wel tegen een achterstand aan van ruim tien minuten.

De vijf avonturiers wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim vijf minuten, maar het bleek niet voldoende om uit de greep te blijven van Remco Evenepoel. De 19-jarige Belg versnelde met nog ruim twintig kilometer te gaan, en wist binnen een mum van tijd anderhalve minuut uit te lopen op het peloton!

Remco Evenepoel ziet niemand – foto: Cor Vos

Evenepoel wint na sterke solo 
Het bleek voor Evenepoel vervolgens een koud kunstje om als eerste de streep te bereiken. Voor het toptalent uit Schepdaal is het zijn derde (individuele) profzege, nadat hij in juni uiterst succesvol was in de Baloise Belgium Tour met een ritzege én het eindklassement. Bovendien won hij met zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step al de Hammer Limburg.

Het was vervolgens ruim twee minuten wachten op de binnenkomst van Gilbert, die Lammertink en Ben Hermans wist te vloeren in de sprint om plaats twee. Leider Padun kwam als zesde over de streep, wat voldoende was om zijn leiderstrui te behouden. Morgen is alweer de slotetappe van de Adriatica Ionica Race. De renners koersen dan over relatief vlakke wegen naar Triëst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.