Rémi Cavagna bezorgt Deceuninck-Quick-Step Franse tijdrittitel
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 17:04

Rémi Cavagna bezorgt Deceuninck-Quick-Step Franse tijdrittitel

Nieuw succes voor Deceuninck-Quick-Step: Rémi Cavagna heeft in Bretagne de Franse titel tijdrijden weten te veroveren. Dat deed de 25-jarige hardrijder op een 43,5 kilometer lang parcours tussen Locmine en Grand-Champ.

Het verschil aan de meet met de nummer twee, titelverdediger Benjamin Thomas van Groupama-FDJ, was slechts zes seconden. Thomas’ ploeggenoot Bruno Armirail eindigde als derde op ruime afstand, namelijk één minuut en zes seconden van Cavagna.

De overwinning is voor Cavagna zijn tweede van dit seizoen. Eind februari wist hij al de Ardèche Classic te winnen na een machtige solo. Aanstaande maandag vertegenwoordigt Cavagna Frankrijk op het EK tijdrijden. Dan staat een soortgelijk parcours te wachten in Plouay, niet ver van Grand-Champ waar het Frans kampioenschap plaatsvindt.

Bij de vrouwen ging de zege naar Team Sunweb-renster Juliette Labous. Zij was na 28 kilometer slechts vijf seconden sneller Audrey Cordon-Ragot. Aude Biannic kreeg het brons, zij finishte op 1.31 minuut van Labous.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.