Renner zoekt team 2019: Jhon Anderson Rodríguez
dinsdag 30 oktober 2018 om 18:08

Renner zoekt team 2019: Jhon Anderson Rodríguez

In de nieuwe rubriek Renner zoekt team, bundelt WielerFlits alle renners die naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever voor 2019. In deze aflevering komt de Colombiaan Jhon Anderson Rodríguez aan bod, die twee jaar geleden nog een mooie toekomst leek te hebben.

Het is september 2016. Jhon Anderson Rodríguez voelt zich goed. De 19-jarige Colombiaan heeft net zijn eerste profcontract getekend bij Delko-Marseille Provence-KTM, een Franse ProContinentale ploeg waar ook renners als Julien El Fares, Mauro Finetto en Rémy Di Grégorio hun brood verdienen. Rodríguez heeft zich in de recente Tour de l’Avenir in de kijker gefietst, door een lastige bergetappe te winnen.

Toekomst bij het grote Quick-Step Floors?
De piepjonge klimmer lijkt een mooie toekomst te hebben, aangezien hij naar eigen zeggen een voorcontract heeft getekend bij het grote Quick-Step Floors, de ploeg van teammanager Patrick Lefevere. Het team waar sterren als Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe en zijn landgenoot Fernando Gaviria koersen. Het plan is om voor 2018 over te stappen. “We zullen er alles aan doen om goed te presteren. Ik ben op dit moment erg blij”, aldus Rodríguez.

Het is oktober 2018. We zijn ruim twee jaar verder, en de carrière van Jhon Anderson Rodríguez lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De nu 22-jarige Colombiaan heeft nog altijd geen ploeg voor aankomend seizoen, nadat in mei zijn contract bij Delko-Marseille Provence-KTM werd ontbonden. Een transfer naar Quick-Step Floors is al helemaal ver weg. Waar is het misgegaan voor de klimmer?

“Moest alles in mijn eentje doen”
In een interview met CiclismoInternacional probeert hij een antwoord te geven op die vraag. “Ik moest voor Delko-Marseille Provence-KTM vooral Franse eendagswedstrijden betwisten, koersen die me niet liggen. Hierdoor kon ik mezelf niet laten zien, en dus ook niet uitblinken. Ik reed nauwelijks klimkoersen.”

“Daarnaast was het lastig om me aan te passen aan de France cultuur. Ik sprak de taal amper. Het is niet evident om alles in je eentje te doen. Ik was ver verwijderd van mijn naasten, dat was ontzettend lastig. De druk was ook groot na mijn goede optreden in de Tour de l’Avenir. Daarom hebben na goed overleg besloten om mijn contract te ontbinden”, aldus Rodríguez.

Rodríguez doet open sollicitatie: “Ben een betere renner geworden”
Ondanks een moeilijke periode bij de Franse ploeg, heeft hij wél veel geleerd. “Ik denk dat ik nu een betere renner ben dan pakweg twee jaar geleden. Ik heb nu meer ervaring. Ik denk dat ik wat kan toevoegen aan een ploeg. Vergeet niet: ik ben nog altijd maar 22 jaar oud.”

“Ik weet dat ik niet in de positie ben om dingen te eisen. Ik hoop bij een nieuwe ploeg weer terug te keren op topniveau. Om zware klimkoersen te betwisten, waarin ik kan uitblinken. Maar vooral om het plezier weer terug te vinden in de sport.”

Renner zoekt team 2019
flag-si David Per (Bahrain Merida)
flag-au Cyrus Monk (Drapac-EF)
flag-gb James Shaw (Lotto Soudal)
flag-it Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe)
flag-be Tom Van Asbroeck (EF Education First-Drapac)
flag-us Tyler Williams (Israel Cycling Academy)

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2018 20:55
Redactie ook Cimolai zoek nog een ploeg
30 oktober 2018 22:33
Volgens PCS praat hij poep trouwens en heeft hij maar vier Franse eendagskoersen gereden. Daar staan tien etappekoersen tegenover.

https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=193742

Om te reageren moet je ingelogd zijn.