Renner zoekt team 2019: Tyler Williams
foto: Sirotti
woensdag 24 oktober 2018 om 13:00

Renner zoekt team 2019: Tyler Williams

In de nieuwe rubriek Renner zoekt team bundelt WielerFlits alle renners die naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever voor 2019. In de vijfde editie is het de beurt aan Tyler Williams, een jonge Amerikaan van Israel Cycling Academy.

De eerste keer dat de inmiddels 23-jarige Amerikaan zijn neus aan het venster stak, was in juni 2014. Toen werd de jongeling tweede in Parijs-Roubaix U23, achter winnaar Mike Teunissen en voor Bas Tietema. Omdat moment was Williams anderhalf jaar in dienst van BMC Development, waar hij tot eind 2015 geen verdere noemenswaardige resultaten neerzette. In 2016 stapte hij vervolgens over naar Axeon Hagens Berman. Ook daar kwam hij niet tot ontbolstering, maar Israel Cycling Academy besloot hem toch een tweejarig profcontract te geven.

Bij die ploeg valt voor Williams nu het doek. Na twee relatief geruisloze jaren, heeft de ploeg besloten om zijn contract niet te verlengen. Onlangs werd hij wel vijfde in de Tour of Taihu Lake, maar het valt te bezien of dat hem een volgend profcontract oplevert. “Het lijkt wel alsof het halve peloton nog op zoek is naar een nieuwe ploeg”, lacht Williams voor aanvang van de Tour of Hainan voor de camera van Velonews.

“Het is zonder meer moeilijk en het bezorgt me ook stress”, gaat de jongeling verder. “Ik hoop dat er nog iets komt. Ik zal de komende tijd mijn uiterste best blijven doen. Ik heb een goed seizoen achter de rug en ik hoop volgend jaar nog te koersen. Ik geniet ervan om overal ter wereld mijn wedstrijden te rijden. Daarom zou ik ook graag een team vinden met een internationaal programma. De afwisseling tussen de koersen op verschillende werelddelen, bevalt me erg goed.”

Renner zoekt team 2019
flag-si David Per (Bahrain Merida)
flag-au Cyrus Monk (Drapac-EF)
flag-gb James Shaw (Lotto Soudal)
flag-it Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe)
flag-be Tom Van Asbroeck (EF Education First-Drapac)

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2018 13:18
Hij heeft dit jaar twee keer een aardige proloog gereden (met daardoor één keer een mooi klassement) en een paar keer in een massasprint redelijk van voren gezeten, maar echt een mooie uitschieter zit daar niet tussen.
Misschien dat hij in Hainan nog eens iets kan laten zien, maar anders kan het een lastig verhaal voor hem worden.
24 oktober 2018 13:57
Cimolai ook
24 oktober 2018 14:33
Zou Dennis van Winden wel mogen blijven bij de ploeg uit Israël ??
25 oktober 2018 00:57
Misschien iets voor sunweb?
26 oktober 2018 14:33
Rojas?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.