Renners Aqua Blue Sport moeten bij UCI aankloppen voor achterstallig loon
foto: Sirotti
dinsdag 2 oktober 2018 om 15:35

Renners Aqua Blue Sport moeten bij UCI aankloppen voor achterstallig loon

De renners en staf van het ter ziele gegane Aqua Blue Sport zullen bij de internationale wielerunie moeten aankloppen, willen ze hun salaris voor de laatste vier maanden van het seizoen ontvangen. Dit laat de CEO van Aqua Blue weten in een e-mail aan de betreffende medewerkers.

De UCI is in staat om achterstallige salarissen uit te keren, omdat ploegen aan het begin van het seizoen verplicht zijn om een bankgarantie af te geven. Het management laat in een mail weten dat de renners en staf een formulier moeten invullen én opsturen, dat vervolgens door het management van Aqua Blue wordt goedgekeurd.

Hierna worden de formulieren opgestuurd naar de UCI, die vervolgens de achterstallige salarissen zal uitbetalen. “Bedankt voor het begrip en onze excuses voor de vertraging. We hebben het echter niet meer in eigen hand”, zo laat CEO Tom Timmerman weten.

De ploeg liet eind augustus weten dat het verdwijnt uit het wielerpeloton, na vruchteloze gesprekken met Vérandas Willems-Crelan over een eventuele samenwerking. Hierop besloot de Ierse formatie om zich terug te trekken voor de resterende koersen, waaronder de Tour of Britain.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2018 16:21
Je kan zeggen wat je wil van de UCI maar dit hebben ze iig goed geregeld.
    2 oktober 2018 20:00
    Wel jammer dat het ook weer langs de ploeg moet. Alsof die nog tijd hebben als de boel failliet is.
3 oktober 2018 08:31
Het meeste trieste is eigenlijk dat de eigenaar ineens en per direct zijn ploeg ophief, omdat meneer zijn zin niet kreeg. Eerst wegens die Vueltadeelname, later vanwege die fusie. Alsof het ineens niet meer mogelijk was die laatste paar maanden van het teambestaan de salarissen uit te keren. Zover ik weet was de ploeg niet failliet en een eventuele fusie ging toch pas in per 1 januari.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.