Renners bedanken organisatie Ronde van Polen voor afgelasten regenrit
foto: Sirotti (archief)
maandag 18 juli 2016 om 08:31

Renners bedanken organisatie Ronde van Polen voor afgelasten regenrit

De koninginnenrit van de Ronde van Polen van gisteren werd afgelast. Door de zeer harde regen, laaghangende bewolking en koude temperaturen was fietsen gevaarlijk geworden. Meerdere renners hebben via Twitter de organisatie bedankt voor deze keuze.

Het was een lastige keuze. Meerdere keren werd de etappe ingekort, om uiteindelijk de renners voor ruim dertig kilometer naar buiten te sturen in de stromende regen. “Het was geen makkelijke beslissing om de etappe te cancellen, maar wij als renners respecteren de organisatie, en zij ons. We waren een eenheid”, zegt Zdenek Stybar. Koen de Kort voegt daar aan toe: “Gevaarlijk, extreem weer. Bedankt renners en organisatie om allemaal achter elkaar te staan.”

De directeur van de Ronde van Polen gaat de niet-uitgedeelde premies aan een goed doel tegen kanker gegeven.

Vandaag staat nog een individuele tijdrit op het programma. Tim Wellens verdedigt een voorsprong van meer dan vier minuten op Davide Formolo.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2016 08:36
Wat een mietjes. Ik wil rustig op de bank naar de wedstrijden kijken maar dan moeten ze wel worden gereden.... :)
18 juli 2016 08:40
Inderdaad, waar is die goede oude tijd gebleven #slavenvandeweg.
Maar niet heus. Prima zo. Jammer voor de wedstrijd, die is zaterdag en zondag helemaal verknalt, maar zo gaat dat. En Wellens is een prima winnaar, dus straks is iedereen het toch nog vergeten.
18 juli 2016 08:45
Ook eens goed om te horen dat het gewaardeerd wordt dat een rit gecanceld is.
18 juli 2016 09:04
Op vraag van de renners zelf dus.
18 juli 2016 09:47
Het wordt wel heel erg hip om wedstrijden in te korten/te cancelen.
Op deze manier maakt de wielersport zichzelf steeds onaantrekkelijker.
18 juli 2016 09:48
Keurig gegaan dit, mooi ook dat de premies nu naar een goed doel gaan
18 juli 2016 10:24
Als je letterlijk door cm's hoge plassen water moet fietsen, dan is dit de enige juiste oplossing.
18 juli 2016 11:56
Lijkt me ook de juiste beslissing. Hier hebben weinig mensen plezier in.
18 juli 2016 12:42
11 graden en regen lijkt me toch te doen. Snap dat de meeste renners hier niet blij mee zijn maar zo gevaarlijk is dat toch niet. Daarbij zijn er ook renners die goed tegen de regen kunnen en handig zijn op hun fiets. Die worden hier benadeelt net als de klassementsmannen/sponsoren/TV-kijkers etc.
Lijkt me niet dat het weerprotocol deze omstandigheden genoeg vind om het af te lassen. Minder naar de renners luisteren en gewoon de regels toe gaan passen!
18 juli 2016 13:25
Mja, zo krijgt Wellens het rondje wel definitief cadeau. Toch opvallend dat dit nog steeds World Tour is terwijl het deelnemersveld zo zwak is vanwege de directe concurrentie van de Tour de France... Als je het WT-klassement als doel hebt gesteld kan een renner als Wellens beter hier starten dan in de tour om punten te rapen. Vond het beter op z'n plek op de kalender toen het nog na de Tour werd gehouden.
18 juli 2016 13:29
Waar heeft Toms het nou over met zijn valpercentages. Normaal liggen in een etappe als deze met regen 40 renners van de 100 een keer op de grond en dat zou 70 worden? Of hoe moet ik het zien?
18 juli 2016 14:33
De Ronde van Polen is enkel tijdens de Tour omdat het dit jaar Olympische Spelen zijn... Er stonden genoeg sterke renners aan de start. En als je de beelden van gisteren hebt gezien, weet je wel waarom de rit gecancelled werd. Maarja, de helden van wielerflits zouden dat allemaal trotseren zeker...
18 juli 2016 17:56
@Samus_Aran: goed punt, ik was vergeten dat het was verplaatst vanwege de Olympische Spelen. Maar op wie doel je met "de helden van wielerflits"? Ik zie geen enkele reactie van iemand hier die vond dat er maar gewoon gekoerst moest worden?
18 juli 2016 20:40
Een juiste beslissing om te stoppen, maar kijk uit voor een voebal mentaliteit!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.