Cannondale-Drapac ziet sponsor afhaken, renners mogen op zoek naar opties
foto: Cannondale-Drapac
zaterdag 26 augustus 2017 om 21:13

Cannondale-Drapac ziet sponsor afhaken, renners mogen op zoek naar opties

Diverse renners van Cannondale-Drapac worden opeens aangeboden bij andere ploegen. Dat meldt De Telegraaf. Volgens het dagblad zou dat erop kunnen duiden dat de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters (mogelijk) stopt na dit seizoen.

Zaakwaarnemers van onder anderen Dylan van Baarle, Sep Vanmarcke, Michael Woods, Rigoberto Uren en Pierre Rolland hebben andere ploegen reeds benaderd. Deze renners hebben doorlopende contracten bij de ploeg-Vaughters getekend, Van Baarle zelfs recent nog.

Al enige tijd is er onduidelijkheid over de toekomst van Cannondale-Drapac. Tijdens de Tour de France werd met mediabedrijf OATH een nieuwe sponsor gepresenteerd, wat de ploeg volgend seizoen extra lucht zou moeten geven. Echter zou op het laatste moment een nieuwe sponsor zich teruggetrokken hebben. De renners in de Vuelta kregen vandaag het slechte bericht over de toekomst van de ploeg te horen.

Bij Cannondale-Drapac staan dit jaar vier Nederlanders onder contract. Naast Van Baarle heeft ook Sebastian Langeveld nog een doorlopend contract. Tom-Jelte Slagter maakte onlangs bekend te vertrekken naar Dimension Data, terwijl van Wouter Wippert al bekend was dat hij weg zou gaan. Voor welk team hij gaat rijden, is nog niet bekend.

Update 22.25 uur
Slipstream Sports, het bedrijf achter Cannondale-Drapac, bevestigt in een persbericht het nieuws dat een toekomstige sponsor afhaakt. Daardoor kan de ploeg niet garanderen financieel te voldoen aan de WorldTour-licentie voor volgend jaar. Omdat de ploeg die garantie niet heeft, is alle renners verteld uit te kijken naar nieuwe opties. Daarnaast zijn van alle leden hun contractuele verplichtingen voor 2018 vrijgegeven. Als de ploeg haar toekomst weet te verzekeren, gelden alle contracten weer voor zij die nog geen nieuw contract hebben voor 2018.

Cannondale-Drapac maakt duidelijk dat huidige sponsoren Cannondale, Drapac, OATH en POC verbonden blijven aan de ploeg, maar door het afhaken van de nieuwe sponsor krijgt men het budget niet rond. Het team gaat er alles aan doen de ploeg nog overeind te houden. Volgens Cyclingnews zijn Vaughters en co op zoek naar zeven miljoen dollar.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2017 22:39
Spijtig. Voor de renners en de staf. Mooi tenue, leuke vrijbuiters, Nederlanders en toch ook steeds betere resultaten. Geen echte sprint of klassementsploeg.
26 augustus 2017 22:40
Van Baarle en Woods zijn toch wel de twee die TLJ moet proberen te halen.
26 augustus 2017 22:42
Zeven miljoen moet doenbaar zijn zou je denken. Aan de andere kant vraag ik me bijna af hoe je nog dat bedrag nodig kan hebben terwijl je al vier andere geldschieters hebt. Leggen die dan zo weinig neer?
26 augustus 2017 22:44
Ik denk dat ze aan hebben gegeven mee te zullen werken aan het ontbinden van contracten wanneer de renners een nieuw team hebben gevonden voordat er een nieuwe sponsor is.
26 augustus 2017 22:45
Ik lees bij de NOS dat vaugthers zich aan de contracten zal houden van renners en staff die nog geen nieuwe ploeg hebben gevonden. Kan alsnog een vervelende situatie worden als een aantal besluit te vertrekken en ze straks geen sterk team of volledige staf hebben
26 augustus 2017 22:46
De NOS meldt dat de renners en staf die geen nieuw contract hebben getekend aan hun huidige contract worden gehouden als ze toch door blijken te gaan. Dat lijkt me ook een stuk logischer.
Voor sunweb is dit ook wel een kans om een paar goede klimknechten aan te trekken.
26 augustus 2017 22:50
Hoop interessante renners. Die Skuijns ook.
26 augustus 2017 22:58
Bevin en Brown ook wel goede renners, met name het laatste jaar. Daar mag TLJ ook wel eens mee praten. En dan ben ik nog maar bij de B, kun je na gaan.
26 augustus 2017 23:03
Uran wordt inmiddels al gelinkt aan astana
26 augustus 2017 23:06
Heb niets tegen Cannondale, -ze reden de laatste tijd heel aardig-, maar het feit dat er af en toe een ploeg verdwijnt is helemaal niet erg, hoewel vervelend voor de direct betrokkenen. Andere of nieuwe teams krijgen daardoor weer kansen. Beetje doorstroming kan nooit geen kwaad.

Edit: @ ti-raleigh
Ah, ja, heb nog altijd moeite met die dubbele ontkenningen alsmede enkelvoudige die dan weer juist een bevestiging zijn. Te vaak “Je t’aime, moi non plus” geluisterd waarschijnlijk.
26 augustus 2017 23:08
En ondertussen plaatst vaughters een paniektweet. Ziet er slecht uit voor cannondale
26 augustus 2017 23:09
Dat nieuwe franse team kan meteen wat renners binnenhalen.
Ik zie Sep en van Asbroek wel naar Lotto Soudal gaan
Ongeveer 22 renners verdelen over Wt teams en Pro conti teams moet te doen zijn. Ik hoop dat de mekaniekers ook aan de bak kunnen ergens
26 augustus 2017 23:11
Quickstep heeft nog maar 21 renners maar hoop niet op Van Baarle of Vanmarcke, ze hebben al Terpstra en Lampaert om nog te zwijgen van Gilbert en Cavagna. Wellicht zouden ze een klimmer ovetnemen indien er geen oplossing is voor de ploeg en niet te veel kost natuurlijk :p
26 augustus 2017 23:22
Al die mensen die renners graag voor TLJ zien rijden.. why? Louter en alleen omdat het een NLse licentie heeft? Snap dat nooit, waardeloze directie en 0,0 uitstraling.
26 augustus 2017 23:23
naar quickstep zal ik inderdaad ook niet toejuichen, ik denk juist dat dit voor de teams met een wat lager budget de kans is om goede renners relatief goedkoop binnen te halen aangezien ze wel redelijk in paniek zullen zijn
26 augustus 2017 23:31
@Stenalic...Zo slecht is Jumbo niet...voorjaarsploeg is niet goed maar 3 etappes in twee grote rondes. En dan nog een aantal etappes op wt niveau.

Wel netjes van Vaughters dat hij de contracten respecteert van de mensen die niets vinden....
26 augustus 2017 23:32
@ Stenalic
Dus jij ziet liever de ploegleiders van Cannondale naar TLJ gaan ;-)
26 augustus 2017 23:40
Er staat dat renners mogen doen wat ze willen. Enkel voor de mensen die niets vinden voor 2018 wordt het contract gerespecteerd....
26 augustus 2017 23:44
Zal UHC het volgende team zijn dat wordt leeggezogen door vampier Vaughters, of toch Aqua Blue?
27 augustus 2017 00:05
@ jacco
Nooit geen ? ;-)
27 augustus 2017 00:52
Ik geloof nooit dat v Baarle of Langeveld volgend jaar bij TLJ zal rijden. Daar is simpel weg geen budget voor. Beide heren rijden niet rond voor een appel en ei, daar zijn ze te goed voor. En bij TLJ komt er volgend jaar niet veel budget vrij. Volgens mij lopen alle contracten van de veelverdieners nog door volgend jaar. Enige wat zou kunnen, is dat Boom vertrekt en dan kunnen ze ipv Boom misschien v Baarle halen. Dan is de volgende vraag nog wel of v Baarle überhaupt naar TLJ wil.
Dus stop maar met dromen dat TLJ even alle toppers van C-D binnenhaalt. Gaat nooit gebeuren.

Edit: Overigens ben ik zeer benieuwd naar de sponsor die nu ineens is afgehaakt en waarom dat is gebeurt. Tijdens de Tour leek alles in orde en nu is er ineens een gat van zeven (!) miljoen. Dat is geen bedrag van een kleine co-sponsor.
27 augustus 2017 02:33
Hier wordt Grote Smurf niet vrolijk van ... daarom heb ik opdracht gegeven aan onze Banksmurf om te onderzoeken of wij deze prachtige ploeg konden sponsoren, maar het blijkt onmogelijk om de ploeg te betalen in smurfberries.
Nu even serieus ... ook al heb ik nog steeds niet echt het gevoel dat CD echt een hechte ploeg is met een heldere visie ... het is wel een van mijn favoriete ploegen, misschien juist wel vanwege de onvoorspelbaarheid en de outsiders die er rijden ... mannen met ouderwets wedstrijdinstinct waar ik echt van genieten kan.
Ik hoop dat ze snel een oplossing vinden !
27 augustus 2017 04:32
Ik wil van Baarle wel eens bij quick step zien
27 augustus 2017 08:00
@jvh93
Als die ploeg ProConti is, maar nog wel renners als van Baarle en Uran heeft, zal het krijgen van wildcards voor de belangrijke koersen niet zo'n probleem zijn, lijkt me.
27 augustus 2017 08:01
Ik hoop in ieder geval dat vanmarcke en van baarle niet bij quickstep gaan rijden, en als het even kan ook niet bij Sky. Een (te) machtige ploeg in het ronde werk is al erg genoeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.