Cannondale-Drapac ziet sponsor afhaken, renners mogen op zoek naar opties
foto: Cannondale-Drapac
zaterdag 26 augustus 2017 om 21:13

Cannondale-Drapac ziet sponsor afhaken, renners mogen op zoek naar opties

Diverse renners van Cannondale-Drapac worden opeens aangeboden bij andere ploegen. Dat meldt De Telegraaf. Volgens het dagblad zou dat erop kunnen duiden dat de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters (mogelijk) stopt na dit seizoen.

Zaakwaarnemers van onder anderen Dylan van Baarle, Sep Vanmarcke, Michael Woods, Rigoberto Uren en Pierre Rolland hebben andere ploegen reeds benaderd. Deze renners hebben doorlopende contracten bij de ploeg-Vaughters getekend, Van Baarle zelfs recent nog.

Al enige tijd is er onduidelijkheid over de toekomst van Cannondale-Drapac. Tijdens de Tour de France werd met mediabedrijf OATH een nieuwe sponsor gepresenteerd, wat de ploeg volgend seizoen extra lucht zou moeten geven. Echter zou op het laatste moment een nieuwe sponsor zich teruggetrokken hebben. De renners in de Vuelta kregen vandaag het slechte bericht over de toekomst van de ploeg te horen.

Bij Cannondale-Drapac staan dit jaar vier Nederlanders onder contract. Naast Van Baarle heeft ook Sebastian Langeveld nog een doorlopend contract. Tom-Jelte Slagter maakte onlangs bekend te vertrekken naar Dimension Data, terwijl van Wouter Wippert al bekend was dat hij weg zou gaan. Voor welk team hij gaat rijden, is nog niet bekend.

Update 22.25 uur
Slipstream Sports, het bedrijf achter Cannondale-Drapac, bevestigt in een persbericht het nieuws dat een toekomstige sponsor afhaakt. Daardoor kan de ploeg niet garanderen financieel te voldoen aan de WorldTour-licentie voor volgend jaar. Omdat de ploeg die garantie niet heeft, is alle renners verteld uit te kijken naar nieuwe opties. Daarnaast zijn van alle leden hun contractuele verplichtingen voor 2018 vrijgegeven. Als de ploeg haar toekomst weet te verzekeren, gelden alle contracten weer voor zij die nog geen nieuw contract hebben voor 2018.

Cannondale-Drapac maakt duidelijk dat huidige sponsoren Cannondale, Drapac, OATH en POC verbonden blijven aan de ploeg, maar door het afhaken van de nieuwe sponsor krijgt men het budget niet rond. Het team gaat er alles aan doen de ploeg nog overeind te houden. Volgens Cyclingnews zijn Vaughters en co op zoek naar zeven miljoen dollar.

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2017 08:23
Wat mij betreft nooit goed nieuws als een ploeg dreigt af te haken. De betere renners zullen nog wel een plekje in een WT-team weten te vinden, voor de net iets mindere goden zal het vaak een stapje terug worden.
27 augustus 2017 09:01
Vanmarcke naar quick sep
27 augustus 2017 09:10
@sodp:
Dat hoop je of wordt bevestigd?
27 augustus 2017 09:13
OscarV o.b.v. wat valt Langeveld in de categorie ''Beide heren rijden niet rond voor een appel en ei, daar zijn ze te goed voor''?

Een paar keer top 20 in semiklassiekers en een derde plaats in Roubaix is alles wat hij dit jaar heeft gepresteerd. Daarbij aangetekend dat Roubaix waarschijnlijk de minst waardevolle uitslag van een WT-koers is door zijn onpeilbaarheid. Vorig jaar tweede in de topwedstrijd Ronde van Tsjechië en wederom een paar keer top 20 in wat kleine klassiekers (London, Plouay). Die ene Omloop in 2011 is zijn laatste profzege en zijn enige sinds 2009.
27 augustus 2017 09:20
Voor mij gaat Cannondale DP vooral de boeken in als een ploeg met wisselvallige renners en slecht in het laten tunen van de prestatiepiek. Uran bijv. laat voor het eerst wat zien in een GT sinds hij voor CDP rijdt en dat terwijl Talansky de kopman zou zijn en hij voor voornamelijk hem zou meesterknechten.
Uran zal idd wel naar Trek gaan, Van Baarle zou beter naar QS of Orica kunnen gaan dan TLJ.
27 augustus 2017 09:24
Shoppen maar.
27 augustus 2017 09:25
Viktro, uitslagen zeggen niet alles. Er is b.v. ook nog zoiets als knechten.
27 augustus 2017 09:31
@arema, niets meer dan ietwat flauw woordgrapje
27 augustus 2017 09:44
Misschien was hier sprake van slecht management. Maar hier schuilt toch ook een groter probleem van de wielersport dat continuïteit van een team wordt beperkt door de lengte van sponsorcontracten. Met alle gevolgen van dien...
27 augustus 2017 09:59
Edit redactie: Waarvan akte. Stelletje lafbekken. Erg he, kritiek! Endan die posten verwijderen.
27 augustus 2017 10:11
Persoonlijk vind ik Vaughters maar een raar mannetje en zijn bijdrage aan het wielrennen maar hypocriet. Dat maakt natuurlijk niet dat niet een drama is voor het gehele personeel van de ploeg en families en dus slecht nieuws.
27 augustus 2017 10:12
Voor mij een weinig aansprekende ploeg. Ik zou alleen Dylan graag zien bij TLJ en misschien nog dat jonge ventje Cyrus Monk?? Een renner als Uran is niet te betalen!
27 augustus 2017 10:27
TLJ heeft met de komst van hun nieuwe sponsor mss wel kans om een aantal goede renners voor een prikkie op te pikken, vooral de voorjaarsploeg kan best een boost gebruiken.
27 augustus 2017 10:28
@Oscar Dat knechten versterkt alleen maar mijn punt. Langeveld is een knecht van het kaliber waterdrager/wegkapitein bij een qua budget modale WT-ploeg, geen meesterknecht of zo (buiten die paar kasseienweken om). Die rijdt echt niet rond voor meer dan een appel en een ei.

Zeker omdat hij met het waarschijnlijk klappen van de Cannondale naarstig op zoek moet naar een nieuwe ploeg. Dat is totaal niet gunstig voor een coureur van het kaliber Langeveld in die leeftijdscategorie. Weinig plaats en weinig budget over bij andere ploegen. Het zal voor hem kiezen of delen worden, minder salaris of geen salaris. Absoluut niet bepaald een situatie voor meer dan die appel en een ei. Sluit niet eens uit dat het PCT wordt voor Sebastian.
27 augustus 2017 11:17
Niet alleen slecht nieuws voor een aantal renners, de beteren vinden altijd wat, maar 50 man/vrouw staff plus hun families, begin er maar aan...
27 augustus 2017 11:20
Uran heeft inmiddels aangegeven dat hij Cannondale 2 weken geeft om het voortbestaan van de ploeg te garanderen. Mocht dit ze niet binnen 2 weken lukken zal hij elders gaan tekenen omdat er opties zijn. Vaugthers gaat 2 zware weken tegemoet
27 augustus 2017 11:32
Jammer, want dit is een mooie ploeg met een prachtig shirt. Volgend jaar dan verder als Pro Continental team?
27 augustus 2017 12:28
De volgende renners gaan weg bij TLJ of hebben hun contract nog niet verlengt: Campenaerts, Castelijns, Keizer, Lammertink, Tankink, Van den Broeck, Vermeulen. Van dat rijtje zijn Campenaerts, Tankink en Van den Broeck de groot verdieners denk ik. Maar je kan daarvoor wel leuke vervangers halen.
27 augustus 2017 13:10
+ Campina zal wat geld meebrengen, dus waarschijnlijk ligt het budget van TLJ nog wat hoger.
27 augustus 2017 14:27
Vanmarcke zie ik liever niet naar Quick Step komen, dat is, op basis van zijn uitslagen, de meest overroepen rennen. Eenmaal Het Nieuwsblad en dat was het dan.
27 augustus 2017 22:48
Van Marcke is een renner naar mijn hart ... ik zie hem altijd en overal graag rijden ... wat Sagan meestal wel lukt, lukt Sep nog net niet ... het is een kwestie van tijd en ervaring (net iets slimmer koersen en minder met de krachten smijten) dat het hem in de toekomst wel gaat lukken om successen te behalen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.