Renners Deceuninck-Quick Step beboet na overslaan podiumceremonie
foto: Cor Vos
donderdag 31 januari 2019 om 08:59

Renners Deceuninck-Quick Step beboet na overslaan podiumceremonie

Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Álvaro José Hodeg zijn door de Internationale Wielerunie beboet. De drie coureurs van Deceuninck-Quick Step kwamen na de vierde etappe van de Vuelta a San Juan niet opdagen voor de podiumceremonie, wat hen elk op een boete van 438 euro is komen te staan. Ook de ploegleider van de Belgische WorldTour-formatie kreeg deze geldstraf opgelegd, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Een dag nadat Iljo Keisse door de organisatie van de Argentijnse rittenkoers uit de wedstrijd werd genomen werden Alaphilippe (klassementsleider), Evenepoel (leider jongerenklassement) en Hodeg (derde in de vierde etappe) op het erepodium verwacht. Maar de renners schitterden allemaal door afwezigheid. Ook spraken de renners na afloop van de rit niet met de pers.

De afwezigheid van Deceuninck-Quick Step schoot bij de UCI in het verkeerde keelgat. Naast dat de Belgische WorldTour-formatie meer dan 1700 euro lichter is werden bij Alaphilippe en Hodeg tevens drie punten afgetrokken voor de wereldranglijst.

Geen protestactie
Persverantwoordelijke Alessandro Tegner liet in een reactie aan Het Laatste Nieuws weten het geen protestactie was: “De voorbije dagen waren moeilijk voor de ploeg. De renners voelden zich niet goed tijdens de wedstrijd, dus hebben we vandaag beslist om niet naar het podium te gaan. Het was een beslissing op het laatste moment. Het leek ons beter voor de renners om snel te recupereren en klaar te zijn voor morgen. Het is begrijpelijk dat de renners zich niet goed voelden. Er is de hele situatie met Iljo geweest. Dat heeft zijn weerslag gehad op de ploeg.”

De Vuelta a San Juan kent vandaag een rustdag. Morgen wacht de koninginnenrit met aankomst op Alto Colorado. Zondag wordt de 2.1-koers afgesloten in provinciehoofdstad San Juan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.