‘Renners Katusha-Alpecin wachten nog op laatste salarisstrook’

donderdag 14 november 2019 om 18:28
‘Renners Katusha-Alpecin wachten nog op laatste salarisstrook’

foto: TKA/Kathrin Schafbauer

De coureurs van Katusha-Alpecin hebben hun salaris voor de maand oktober nog niet ontvangen. Ook bij eerdere uitbetalingen zouden zich problemen hebben voortgedaan: zo werden de coureurs in september met een aantal weken vertraging uitbetaald. Dat meldt CyclingNews.

Volgens het team zou de UCI op de hoogte zijn van de problematiek bij Katusha-Alpecin, maar wilde de internationale wielerbond niet reageren op de situatie aan het Engelse wielermedium.

Alexis Schoeb, de advocaat van Katusha-Alpecin, wilde dat wel: “Iedereen is betaald voor de maand september, maar de maand oktober heeft inderdaad nog wat vertraging. Een cashflowprobleem aan het einde van het seizoen is redelijk normaal. Iedereen is geïnformeerd over de stand van zaken. Ik vermoed dat iedereen binnen één of twee werkdagen het geld op zijn rekening heeft gekregen.

“Deze situatie gaat samen met betalingen van de sponsors. Sommige sponsors hebben een regeling waarbij ze aan het eind van de maand betalen, want ons in deze cashflowsituatie brengt. Dit is niet iets wat ik leuk vind of persoonlijk aanvaardbaar, maar iedereen is zich bewust van de situatie”, aldus Schoeb.

Katusha-Alpecin is niet het eerste WorldTour-team dat problemen heeft dit jaar met het uitbetalen van salarissen. In januari moesten coureurs van Bahrain-Merida twee weken langer wachten op hun salaris wegens administratieve vertragingen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.