Renners Lotto Soudal beslissen morgen pas over vervolg Ronde van Polen

dinsdag 6 augustus 2019 om 20:08
Renners Lotto Soudal beslissen morgen pas over vervolg Ronde van Polen

foto: Cor Vos

De renners van Lotto Soudal zullen morgen pas beslissen of ze wel of niet doorgaan in de Ronde van Polen. “Ik wil het sowieso nog eens proberen, maar je weet pas morgen hoe je lichaam reageert. Dat is voor iedereen anders”, zo geeft Jelle Wallays aan in gesprek met Sporza.

Wallays reed samen met zijn ploeggenoten Sander Armée, Carl Frederik Hagen, Tomasz Marczyński, Harm Vanhoucke en Enzo Wouters als eerste over de finish, na een geneutraliseerde etappe van 133 kilometer. “Het was een mooi eerbetoon”, aldus Wallays. “Bjorg zou het zo gewild hebben.”

“Het was voor de start al confronterend, dat eerste moment dat je de bus instapt. Er vloeiden veel tranen, want je vertrekt naar een etappe en één stoel is leeg”, zo doelt hij op de lege plaats van Lambrecht. “De start was ook lastig, aangezien al die camera’s op je gericht zijn. Maar na 45 kilometers koers konden we wat praten met de collega’s.

“Je zit nog in een rouwproces”
“Dat heeft mij zeer veel deugd gedaan”, gaat Wallays verder. “Voor de ploeg was dit het beste.” De vraag is echter of alle renners van Lotto Soudal morgen aan de start zullen staan van de vijfde etappe, als er gewoon weer zal worden gekoerst. “Ik weet niet of iedereen dat zal doen. Ik wil het sowieso proberen.”

“Maar je weet pas morgen hoe je lichaam reageert en dat is voor iedereen anders. Er zullen misschien enkele ploegmaats zijn die niet starten, terwijl anderen wel willen vertrekken. De nacht moet uitsluitsel brengen. Je verwacht morgen een zware prestatie van je lichaam, terwijl je nog in een rouwproces zit.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.