Renners LottoNL-Jumbo ook volgend jaar op fietsen Bianchi
zaterdag 29 augustus 2015 om 15:47

Renners LottoNL-Jumbo ook volgend jaar op fietsen Bianchi

De wielrenners LottoNL-Jumbo rijden ook volgend seizoen op fietsen van Bianchi. De optie in het huidige contract is gelicht en tevens is in de nieuwe verbintenis de intentie opgenomen om ook in 2017 met elkaar verder te gaan.

Bianchi zal het Nederlandse team blijven voorzien van vier verschillende fietsmodellen: de Oltre XR2, de Infinito CV, de ultralichte Specialissima en de speciaal voor tijdritten ontworpen Aquila CV.

“De laatste twee jaar hebben we op een geweldige manier samengewerkt”, zegt manager Richard Plugge in een persbericht. Hij wijst vooral op de succesvolle introductie dit seizoen van de Aquila CV. ” Dat is een van de beste tijdritfietsen in het peloton.”

“Er is ook goed gewerkt aan het bouwen van een nieuwe fiets voor onze klimmers, de Specialissima”, gaat Plugge verder “Het bewijst de perfecte match tussen twee partijen die innovatief zijn en een goede teamspirit hebben.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2015 15:50
Goede keus, tijdritten gaan dit jaar als een speer!
29 augustus 2015 15:58
Vooral weinig keus denk ik. Wat een armoe, die contractjes voor 1 of 2 jaar.
Maar: fietsen lijken prima, dus toch goed nieuws.
29 augustus 2015 16:00
Voor een fietsleverancier in de WT verwacht je dan toch WT tijdritoverwinningen en die zie ik vooralsnog niet snel gebeuren. Bianchi heeft wel mooie kleurtjes. Het Roubaix vehikel ligt nog vers in het geheugen. Maar wie niet waagd(bouwd) wie niet wint.
29 augustus 2015 16:02
@zoetepap wat voor overwinning was het dan in de Enecotour ???
29 augustus 2015 16:04
@Zoetepap Van Emden?
29 augustus 2015 16:05
@zoetepap Volgens mij heeft van Emden deze maand nog een tijdrit in de WT gewonnen. Daarbij komt nog dat de meeste tijdritten door een klein clubje renners gewonnen wordt. Dit clubje renners zal echt op de Aquila wel een tijdrit winnen. De fiets is niet zalig makend de renner moet het toch echt zelf doen.
29 augustus 2015 16:26
Ik denk ook dat het voornamelijk gaat over het gevoel dat de renners bij de fietsen hebben en ik heb dit jaar nog geen negatief woord over te fietsen gehoord dus dat zit wel goed. Goeie zaak dat ze hebben kunnen verlengen met bianchi.
29 augustus 2015 16:38
goede zaak, vertrouwd en scheelt weer veel testen met het materiaal.
29 augustus 2015 16:41
Mooiste fietsen van het peloton . Ik vond dat al zo bij vacansoleil . Ik weet alleen niet of ze ook nog eens goed zijn maar ze zijn mooi .
29 augustus 2015 17:10
Ik vind het een goede ontwikkeling.

Zoals ik begrijp is deze verlenging het gevolg van een optie in het bestaande contract om nog een jaar te verlengen, Bianchi zal niet voor twee jaar hebben willen verlengen aangezien de sponsoring van de ploeg nog niet is verzekerd na 2016 en dan is dat standpunt van Bianchi ook niet meer dan logisch.

Ik denk echter wel dat als de sponsoring verzekerd is na 2016 dat Bianchi dan gewoon bij de ploeg blijft.
Zeker voor fietsconstructeurs die op WT niveau zichtbaar willen zijn zijn de plaatsjes beperkt, ploegen zijn veeleisend en met goed recht en de meeste ploegen als Sky, Katusha, Movistar e.d. zijn jarenlang trouw aan hun fietsensponsor
29 augustus 2015 18:23
Quote:
zoetepap - 29 augustus 2015 om 16:00
Maar wie niet waagd(bouwd) wie niet wint.

Wind.

On: progressie van de fiets boven verwachting. Win-win voor de ploeg en het merk. Nu doorpakken! Ik ben benieuwd of het idee wordt ingevuld om volgend jaar wat Italianen in de ploeg op te nemen, om Bianchi tegemoet te komen. En een contract voor één jaar, prima, hou mekaar maar scherp.

Maar, nog altijd, die foeilelijke kleur! Toch op zoek naar een leuke aanbieding in het najaar voor een zo niet-groen mogelijke Bianchi.
29 augustus 2015 19:12
Moet zeggen dat de tijdritfiets inderdaad heel goed is, ziet er ook heel mooi uit. Hoewel ik sommige mensen regelmatig hoor dat de fietsen niet zo stug zijn, veel kracht verlies. Weet zelf niet hoe het is, want ik heb nooit op een Bianchi gezeten.

Kan ook zo snel niet een ander merk noemen wat bij een WT ploeg als Lotto Jumbo past. Misschien Felt of Koga.
29 augustus 2015 19:42
Mijn excuses als belg zijnde is alleen de titel van van enden bijgebleven. In dit opzicht volgen er hopelijk nog meer op dat azuurblauwgroen ding.
30 augustus 2015 23:18
Bianchi blijft toch een legendarisch merk. Eigenlijk hoort daar gewoon een Campagnolo groep op maar goed.

Jammer dat de shirtjes van LTJ een beetje vloeken met de fiets. Maar dat is geneuzel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.