Renners per boot naar ploegenpresentatie Utrecht
donderdag 11 juni 2015 om 11:01

Renners per boot naar ploegenpresentatie Utrecht

Traditioneel worden op de donderdag voorafgaand aan de Tour de deelnemende ploegen gepresenteerd. Meestal gebeurt dit op de fiets, soms lopend. In Utrecht zullen de renners echter per boot aankomen. De ‘intocht’ voert de tourploegen van het Spoorwegmuseum over de Maliesingel richting park Lepelenburg. In dat park worden de coureurs officieel voorgesteld aan het publiek.

Om 18uur zal het startsein worden gegeven voor deze bijzondere ploegenpresentatie. De ceremonie zal worden bijgewoond door enkele kopstukken uit de wielersport. Behalve tourdirecteur Christian Prudhomme maken ook Joop Zoetemelk, Jan Janssen, Bernard Hinault, Bernard Thevenet hun opwachting op het hoofdpodium voor de Dom.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2015 11:10
Corsica was dan toch wat indrukwekkender dan zo'n gracht die voor twee derde uit studentenpis bestaat. Het zou wel leuk zijn als ze daadwerkelijk de waterfiets pakken.
11 juni 2015 11:19
Van Spoorwegmuseum naar Lepelenburg: nog geen 100 meter!
11 juni 2015 11:19
Denk dat de renners niet zo blij zullen zijn met een waterfiets, omdat je dan je spieren misschien wel kan overstrekken.
11 juni 2015 11:20
Eric Corton en Filemon Wesselink gaan de ploegenpresentatie op het podium presenteren.
11 juni 2015 11:23
Waterfiets denk ik niet want de fietsen moeten toch ook mee of gaan ze zonder fiets het podium op.
11 juni 2015 11:25
Nou, als er kopstukken uit de wielersport aanwezig zijn dan mag Lance toch zeker niet ontbreken.
11 juni 2015 11:27
@aap grapje mag ik hopen? Denk dat die twee nog geen tien renners uit het huidige peloton kunnen opnoemen
11 juni 2015 11:29
@Grote Meneer Terpstra Filemon gaat je nog verbazen hoor!
11 juni 2015 11:31
@pirazzi
Ik ben wel een voorstander van een Top Gear Vietnamspecial-achtige opdracht, waarbij de renners hun fietsen zo moeten ombouwen dat ze er het water mee opkunnen. Verschil is dat zij daarna hun fiets weer rijklaar moeten kunnen maken. Maak je er meteen een eigen evenement van, een soort Fiets em d'r in met Tourrenners. Winnaar krijgt twee blikken lauw bier en mag de proloog in de gele trui aanvangen.

@GMT
Niet vergeten dat Filemon drie kilometer Tourervaring heeft.
11 juni 2015 11:34
@GMT,

Nee serieus. Bron: @LeTourUtrecht op Twitter
@EricCorton and @FilemonW will host the team presentation on July 2th at Park Lepelenburg http://bit.ly/1GA33a9 #TDFutrecht
11 juni 2015 11:50
En dat terwijl 'transport' per boot de laatste tijd onder een vergrootglas ligt. Waarom niet gewoon op de fiets? Utrecht profileert zich namelijk als een fietsstad bij uitstek.
11 juni 2015 12:07
Nu baal ik een stuk minder hard dat ik niet kan komen kijken :)
11 juni 2015 12:49
Filemon (jarenlang verslaafd aan koers kijken geweest) en Corton kennen echt wel wat renners hoor. Hoe hij zijn dikke aars erop krijgt is me een raadsel maar na aanvankelijk WTF?! te denken bij zijn aanschuiven in de avondetappe bleek het iig een werkelijke beoefenaar.
11 juni 2015 12:51
Filemon en Corton zijn gewoon beide grote wielerliefhebbers hoor.
11 juni 2015 13:04
Oke, jullie zullen gelijk hebben dan
11 juni 2015 13:17
Blaudzun, Dimitri Verhulst en Wilfried de Jong... dat zijn wielerliefhebbers. Die kunnen zo op Wielerflits reageren en ons nog wat leren.

Corton zullen we gaan zien, kan ik niks over zeggen.

Maar Filemon, ik hoop echt dat die een wedergeboorte ondergaan is... je schaamt je kapot als wielerliefhebber voor die gast. Net als die Erik Dijkstra. Beetje quasi-leuk gaan staan te doen op dit wereldpodium met mega-helden.
11 juni 2015 13:21
@kk
Blaudzun, Verhulst en De Jong die mij wat kunnen leren? Dat dacht ik niet. Sowieso heeft elk gerespecteerd WF-lid veel meer verstand van wielrennen dan al die gasten op tv. Niet zo bescheiden joh ;)
11 juni 2015 13:26
Dimitri Verhulst en Wilfried de Jong heb ik heel hoog staan hoor.

WF-ers weten over het algemeen veel van renners, statistieken en uitslagen. Maar ik heb niet de illusie dat ik veel weet over bijv. techniek of dat ik bijv. zelf veel cols heb gereden. Of dat ik meer weet over de geschiedenis en van triviale wielerfeitjes. Echt niet hoor. En jij ook niet ;)
11 juni 2015 13:29
Iedereen heeft toch recht op zijn eigen beleving van het wielrennen? Er zijn hordes die het geweldig vinden, met name de Tour, maar van zichzelf ook dondersgoed weten dat ze er verder geen kaas van hebben gegeten. Ze zullen nog eerder Zoetemelk herkennen dan Mollema en regelmatig gaat het over Geesink en Van Dam. Maar je hoeft er geen verstand van te hebben om ervan te kunnen genieten.

Het wordt vervelend als ze gaan doen alsof ze er verstand van hebben, zoals we allicht tijdens de Tour hier op dit forum wel weer gaan beleven. En dan heb ik het nog niet eens over al die lijstjesinvullendevragenstellers.
11 juni 2015 13:39
Dat is zeker waar, iedereen heeft recht op zijn eigen beleving.

Maar Filemon en Corton hebben geen nee gezegd dus vinden ze zichzelf geschikt om voor miljoenen mensen wereldwijd de presentatie te verzorgen. Daar mag het publiek dan ook weer wat van vinden. Maar idd. bij de meeste kijkers zal het er ingaan als zoete koek.
Er zijn ook veel mensen die D en D van de NOS goed vinden. Dan heb je gewoon weinig verstand van wielrennen, anders zou je op elke fout de vinger kunnen leggen.
11 juni 2015 14:07
Filemon heeft wel veel gekeken maar niet meteen superveel verstand ervan.
Corton is, net als vd Zandt, gewoon iemand die zelf fietst en daar lol uithaalt.
De Jong is met name romanticus en een goede presentator/interviewer, díe had ik graag de stek van Smeets zien innemen want dan had de avondetappe gewoon door kunnen gaan.
Dijkstra is een totale en respectloze mongool die geen enkele mogelijkheid heeft binnen het peloton en met zijn respectloze gedrag totaal uitgekotst is.
Blaudzun is meer van het type 'echte volger', wie weet zit hij hier wel.
11 juni 2015 20:12
Filemon heeft in het verleden in een interview bij Viva gezegd dat Wielerflits een 'favoriete' website van hem was. Met die wielerkennis zal het wel goed zitten ;).
11 juni 2015 20:40
Onie ik weet het. Filemon is wielergek. Maar voor mij spreekt hij niet de wielertaal die ik op tv wil horen. Hij voegt inhoudelijk weinig tot niets toe en is ook nog eens passé als tv-persoonlijkheid. Dat is mijn mening.
11 juni 2015 20:46
Wat is er mis met Cees Maas!?
11 juni 2015 20:48
@kk
Je moet mij ook geen technische dingen vragen. Daar heb ik inderdaad geen verstand van. En ik kan je wel wat vertellen over mijn ervaringen op de Holterberg, maar wat minder met betrekking tot de Alpen en Pyreneeën. Maar qua wielergeschiedenis daag ik ze met plezier uit ;)

Is Filemon trouwens ooit hip geweest dan?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.