Renners Team Europcar mogen vertrekken bij aanbieding ander team
vrijdag 12 december 2014 om 13:09

Renners Team Europcar mogen vertrekken bij aanbieding ander team

Team Europcar

foto: Sirotti

Team Europcar-manager Jean-René Bernaudeau zag zijn ploeg geen WorldTour-licentie voor 2015 krijgen. De Franse ploeg kreeg haar financiën niet op orde, wat voor de UCI een reden was om geen licentie aan de Franse toe te kennen. “Indrukwekkend op administratief niveau, heel goed op de ethische punten, maar een gat van zes procent op onze verwachte ontvangsten en uitgaven nekken ons”, vertelt Bernaudeau aan L’Equipe.

Team Europcar werkt volgens de Franse teammanager met een klein budget. “Wij werken met net iets meer dan de helft van het gemiddelde WorldTour-budget van veertien miljoen euro. Er zijn drie ProContinentale-teams die een groter budget hebben dan onze ploeg. Mijn renners worden niet betaald naar hetgeen zij werkelijk waard zijn”, legt Bernaudeau uit.

De renners mogen wat Bernaudeau betreft dan ook vertrekken bij de ploeg, waarvan hoofdsponsor Europcar aan het einde van 2015 vertrekt. “Als iemand van de ploeg een aanbieding op zak heeft, wat moet ik ze dan vertellen?” De renners van Team Europcar hebben een vrijbrief om te vertrekken naar een WorldTour-ploeg, als ze een aanbieding op zak hebben. De vraag is echter of renners als Thomas Voeckler, Pierre Rolland of Bryan Coquard nu nog onderdak weten te vinden zo kort voor het nieuwe seizoen.

Tour Down Under nodigt Team Europcar niet uit
Aangezien de Franse equipe afgelopen week degradeerde van de WorldTour naar het ProContinentale-circuit, besloot de organisatie van de Tour Down Under de ploeg niet uit te nodigen. Traditiegetrouw starten in de eerste WorldTour-wedstrijd in Australië enkel de WorldTour-ploegen en één of meerdere kleinere Australische teams.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.