Rennersvakbond CPA: “BinckBank Tour hoort niet thuis in WorldTour”
foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2019 om 16:38

Rennersvakbond CPA: “BinckBank Tour hoort niet thuis in WorldTour”

De afgelopen dagen regende het klachten over de parcoursen van de BinckBank Tour. Ook rennersvakbond CPA is de vele op- en aanmerkingen ter ore gekomen. Voorzitter Gianni Bugno is furieus en hij roept de UCI op tot actie: “Renners mogen hun leven niet riskeren omdat de organisatie niet aan veiligheidsregels kan voldoen.”

“Onze afgevaardigde heeft de vele problemen gerapporteerd aan de organisatie en de UCI. Vandaag komt de veiligheidsverantwoordelijke van de UCI ook eindelijk naar de wedstrijd. Morgen is de laatste dag al, maar onder deze omstandigheden is het onaanvaardbaar om te racen” opent de Italiaan het statement.

“Er zijn regels en die moeten worden gerespecteerd. We zijn niet enkel geïnteresseerd in het luisteren naar straffen voor de organisatie, ongelukken moeten voorkomen worden en zo kunnen we niet verder gaan. Renners mogen hun leven niet riskeren omdat de organisatie niet aan veiligheidsregels kan voldoen. Dit is ontoelaatbaar, een wedstrijd die op deze manier wordt georganiseerd hoort niet thuis in de WorldTour.”

“We zijn het zat”, sluit hij af. “De UCI bedankt ons steeds voor onze rapportages, maar ze doen er weinig aan om het te veranderen. Wij kunnen dit niet langer accepteren. Als de UCI het wielrennen op deze manier aantrekkelijker probeert te maken gaat het echt de verkeerde kant op.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.