Rennersvakbond over nieuwe vrouwenkalender: “Zal een soort kladversie zijn”
maandag 27 april 2020 om 13:16

Rennersvakbond over nieuwe vrouwenkalender: “Zal een soort kladversie zijn”

Het vrouwenwielrennen verkeert nog altijd in onzekerheid over de nabije toekomst. Volgens Marion Clignet van rennersvakbond CPA moeten ze op alles voorbereid zijn. Een mogelijke schrapping van de rest van het seizoen wordt niet uitgesloten.

“Op 15 mei zal de nieuwe kalender gepubliceerd worden, maar eigenlijk zal het een soort kladversie zijn”, zegt Marion Clignet, vicevoorzitter van CPA tegen Sporza. “Wedstrijden zullen nog altijd de kans krijgen om te veranderen van datum, want in alle landen zullen de lockdownmaatregelen waarschijnlijk op verschillende tijdstippen afgebouwd worden. Daar houden we dus rekening mee.”

“Over de kalenderinvulling mogen we nog niks prijsgeven, maar het is wel zo dat de organisator van de Giro Rosa benadrukt heeft dat de Italiaanse rittenkoers tijdens de Tour zou moeten plaatsvinden.”

Marianne Vos, Ellen van Dijk en andere rensters schreven onlangs vanuit de Cyclists Alliance een open brief omdat ze zich niet gehoord voelen. Volgens Alessandro Cappellotto, voorzitter van de vrouwelijke tak van de CPA, betreft dit een misverstand. “Vanaf het begin van de coronacrisis waren we in gesprek met de UCI. We hebben ook voor de open brief met meerdere profrensters gebeld om hun ideeën aan te brengen bij de UCI”, aldus Cappellotto.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.