Rensters SD Worx-Protime reageren op blunder en te vroeg juichen: “Jullie mogen lachen”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 19:43

Rensters SD Worx-Protime reageren op blunder en te vroeg juichen: “Jullie mogen lachen”

Video In de laatste etappe van de Tour of Britain Women deed zich een ongemakkelijke situatie voor. Lorena Wiebes en Lotte Kopecky (zij wonnen samen de eerste drie etappes in de rittenkoers) hielden zichtbaar in tijdens de sprint om teamgenote Christine Majerus te laten winnen. De Luxemburgse kampioene leek de zege te pakken, maar juichte te vroeg. Ruby Roseman-Gannon verraste de drie rensters van SD Worx-Protime en pakte de ritzege.

“Het is oké, jullie mogen lachen”, laat Majerus weten op haar Instagram-account. “Het is mijn fout om te vroeg te juichen, en mijn felicitaties gaan naar Ruby, die tot de streep geloofde in haar kansen. Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor het geven van de kans. En sorry voor het verknallen ervan.”

‘We zouden het zo opnieuw doen’
Wereldkampioene Kopecky hield duidelijk in in de laatste meters om Majerus de overwinning te schenken. Zij reageerde ook op Instagram. “Het ziet er misschien dom uit en dat is het misschien ook wel, maar je kan alleen begrijpen wat we deden als je weet hoeveel respect we hebben voor onze teamgenotes”, geeft ze aan. Toch heeft de winnares van het eindklassement in Groot-Brittannië geen spijt van de actie. “We zouden het zo opnieuw doen”, sluit Kopecky haar reactie af.

Ook Wiebes reageert via hetzelfde social media-platform op de situatie. “Het kan de besten overkomen”, grapt de sprintster. Wiebes doelt op het te vroeg juichen in de meest recente Amstel Gold Race, waardoor niet zij maar Marianne Vos zegevierde in de grootste Nederlandse klassieker.

Reactie van de winnares
“Ik kan het nog niet geloven”, geeft Ruby Roseman-Gannon aan. “Ik zou eigenlijk in dienst rijden van Letizia Paternoster, maar zij reed lek in de finale. Ik vroeg aan het team of ik me terug moest laten zakken, maar ik mocht voor mijn eigen kans gaan. Ik besloot in de wielen van de SD Worx-Protime-rensters te zitten, omdat zij het sterkste team zijn.”

Roseman-Gannon bood na afloop wel haar excuses aan bij Majerus. “Ze wilden Marjus heel graag de overwinning schenken, omdat ze altijd hard werkt voor haar teamgenotes, dus ik voel me een beetje slecht tegenover haar. Maar ik ben ook heel erg blij voor mijzelf. We rijden geweldig de afgelopen weken, met ritzeges en het volledige eindpodium in Andalusië bijvoorbeeld.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.