Rentree van Arnaud De Lie mogelijk al eind april
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 2 april 2024 om 14:58

Rentree van Arnaud De Lie mogelijk al eind april

Arnaud De Lie maakt mogelijk eind april al zijn rentree in het peloton. Dat heeft Stéphane Heulot, de teammanager van Lotto Dstny, aangegeven in gesprek met RTBF. De 22-jarige De Lie kampt met de ziekte van Lyme en sukkelde de laatste weken al met zijn vorm.

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet, afkomstig van een teek die besmet is met een bacterie. Deze infectieziekte wordt bestreden met een antibioticabehandeling van minimaal tien dagen. “Maar we moeten de ernst van de ziekte wel in het juiste perspectief plaatsen. Er zijn verschillende stadia en Arnaud lijkt in de eerste fase te zitten”, aldus Heulot. “We zijn volledig gerustgesteld door de artsen.”

En dus kijkt Heulot al voorzichtig vooruit, naar een mogelijke rentree van zijn goudhaantje. “Eind april zou een realistisch doel kunnen zijn voor zijn terugkeer. We hopen dat zijn rentree dan ook in de best mogelijke omstandigheden zal plaatsvinden”, klinkt het.

De Lie wist in de eerste maanden van 2024 nog niet te zegevieren in het tenue van Lotto Dstny. De kopman van de Belgische brigade moet het voorlopig doen met topvijfklasseringen in de Clásica de Almería, GP de Denain en de Bredene Koksijde Classic. Ook was hij tiende in de Omloop Het Nieuwsblad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.