Reserve Philipsen moet ook nog Brabantse Pijl rijden
foto: Cor Vos (archief)
maandag 15 april 2019 om 16:44

Reserve Philipsen moet ook nog Brabantse Pijl rijden

Jasper Philipsen staat woensdag aan de start van de Brabantse Pijl. De WorldTour-debutant was eigenlijk reserve bij UAE Emirates, maar door een blessure van Ivo Oliveira na een val op training moet Philipsen alsnog opdraven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het wordt voor Philipsen alweer zijn 23ste koersdag van dit voorjaar. Hij begon zijn seizoen in de Tour Down Under met een ritzege op het allerhoogste niveau. Daarna reed hij de Volta ao Algarve en zo goed als alle (semi-)klassiekers tussen de Omloop het Nieuwsblad en Parijs-Roubaix. Hij staat nu op 22 koersdagen.

“Op een gegeven moment draaide het gewoon niet meer. Ik heb een aanzienlijke periode bijna geen trainingen meer kunnen doen en gewoon verplicht moeten rusten. Ik geraakte niet meer hersteld”, zei Philipsen tegen WielerFlits voor de Scheldeprijs. Ploegleider Allan Peiper reageerde: “Het is niet de bedoeling om een dergelijk talent op te branden. We leggen hem geen enkele druk op. Niets moet, alles mag.”

Philipsens beste uitslag in het Vlaamse voorjaar was de derde plaats in Nokere Koerse. Afgelopen weekend wist hij de finish niet te halen in de Hel van het Noorden.

Selectie Brabantse Pijl
Naast Philipsen bestaat de ploeg van UAE Emirates uit kopman Rui Costa, Tom Bohli, Roberto Ferrari, Rui Oliveira en Simone Petilli.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.