Reserve Philipsen moet ook nog Brabantse Pijl rijden

maandag 15 april 2019 om 16:44
Reserve Philipsen moet ook nog Brabantse Pijl rijden

foto: Cor Vos (archief)

Jasper Philipsen staat woensdag aan de start van de Brabantse Pijl. De WorldTour-debutant was eigenlijk reserve bij UAE Emirates, maar door een blessure van Ivo Oliveira na een val op training moet Philipsen alsnog opdraven.


Het wordt voor Philipsen alweer zijn 23ste koersdag van dit voorjaar. Hij begon zijn seizoen in de Tour Down Under met een ritzege op het allerhoogste niveau. Daarna reed hij de Volta ao Algarve en zo goed als alle (semi-)klassiekers tussen de Omloop het Nieuwsblad en Parijs-Roubaix. Hij staat nu op 22 koersdagen.

“Op een gegeven moment draaide het gewoon niet meer. Ik heb een aanzienlijke periode bijna geen trainingen meer kunnen doen en gewoon verplicht moeten rusten. Ik geraakte niet meer hersteld”, zei Philipsen tegen WielerFlits voor de Scheldeprijs. Ploegleider Allan Peiper reageerde: “Het is niet de bedoeling om een dergelijk talent op te branden. We leggen hem geen enkele druk op. Niets moet, alles mag.”

Philipsens beste uitslag in het Vlaamse voorjaar was de derde plaats in Nokere Koerse. Afgelopen weekend wist hij de finish niet te halen in de Hel van het Noorden.

Selectie Brabantse Pijl
Naast Philipsen bestaat de ploeg van UAE Emirates uit kopman Rui Costa, Tom Bohli, Roberto Ferrari, Rui Oliveira en Simone Petilli.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.