Reus: “Bedankt allemaal!”
maandag 14 september 2009 om 12:29

Reus: “Bedankt allemaal!”

Kai Reus is dolgelukkig na zijn overwinning in de Tour of Britain van zondag. De Nederlander bevestigde hiermee dat hij weer gewoon tot het profpeloton behoort, en dat de ernstige blessure die hem anderhalf jaar uit koers hield verleden tijd lijkt. “Ik leef in een roes”.

“Mijn telefoon staat niet stil, e-mails stromen binnen”, vertelt Reus op zijn eigen site. “Teveel om op te noemen. Daarom wil ik iedereen op deze manier bedanken die mij op welke manier dan ook heeft gefeliciteerd.”

Reus was samen met de Belg Thomas de Gendt en de Est Tanel Kangert weggesprongen na zo’n 40 kilometer. Het peloton twijfelde op zo’n 30 km van de streep of ze de vluchters nu al wel in wilden halen, waardoor de voorsprong niet onder de minuut kwam. Reus en De Gendt losten de Est en gingen nog voor de bonificatiesprint.

“Toen vond ik dat we maar alles of niets moesten wagen en riep ik tegen De Gendt ‘we gaan ervoor, neem over’. Toen hij niet kwam keek ik om en bleek ik hem al gelost te hebben.” Zo kon hij solo over de streep komen, met een paar seconden voorsprong. “Wat een moment, wat een fantastisch moment. Maar ik moet realistisch zijn, met 16 seconden de leiderstrui verdedigen is moeilijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.