Gebroken kaak voor Reusser, armbreuk voor Deignan na val in Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 19:07

Gebroken kaak voor Reusser, armbreuk voor Deignan na val in Ronde van Vlaanderen

Voor Marlen Reusser (SD Worx-Protime) en Elizabeth Deignan (Lidl-Trek) heeft de Ronde van Vlaanderen niet lang geduurd. Beide rensters lagen bij dezelfde, vroege val en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

De val vond plaats na nog geen tien kilometer koers. Naast Reusser en Deignan, ging ook Monica Greenwood onderuit. Zij moest eveneens opgeven. Topfavoriete Lotte Kopecky werd door de valpartij opgehouden, maar ging zelf niet onderuit. (zondag 31 maart, 14.10 uur)

Update 19.07 uur – Flinke schade bij Reusser en Deignan

Marlen Reusser heeft een vervelende blessure overgehouden aan de crash in de Ronde van Vlaanderen. De Zwitserse kampioene van SD Worx-Protime brak bij de valpartij namelijk haar rechterkaak. Daarnaast is bij onderzoek in het ziekenhuis schade vastgesteld aan haar tanden. Ze wordt in het ziekenhuis van het Zwitserse Bern verder behandeld, laat haar ploeg weten. Haar voorjaar is ten einde.

Lizzie Deignan had een dag van uitersten. Na haar vroege crash werd een armbreuk vastgesteld in het ziekenhuis. Met haar arm in het gips kon ze uiteindelijk wel zien hoe ploeggenote Elisa Longo Borghini de Ronde van Vlaanderen won en Shirin van Anrooij derde werd. Ook voor Deignan lijkt dit einde voorjaar te betekenen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.