Revalidatie Bakelants verloopt voorspoedig, mogelijk comeback in Catalonië
Foto: Sirotti
dinsdag 12 december 2017 om 17:40

Revalidatie Bakelants verloopt voorspoedig, mogelijk comeback in Catalonië

Jan Bakelants herstelt nog altijd voorspoedig van zijn zware val in de Ronde van Lombardije. Aanvankelijk werd er gevreesd voor een vroegtijdig einde van de carrière van de 31-jarige Belg, maar inmiddels heeft Bakelants het vizier al weer volledig gericht op 2018. “Ik zou graag mijn comeback maken in de Ronde van Catalonië”, aldus de renner van AG2R La Mondiale in een gesprek met Sporza.

Zaterdag 7 oktober: het moet een dag zijn die Bakelants zich voor de rest van zijn leven zal herinneren. De aanvalslustige Belg kwam die dag zwaar ten val in de listige afdaling van de Sormano. Na het missen van een bocht viel de Belg maar liefst zeven meter naar beneden, om uiteindelijk met zijn rug op een rots terecht te komen. Het verdict in het ziekenhuis was niet mals: zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels.

De situatie was dusdanig serieus, dat er even gevreesd werd voor zijn loopbaan. In november liet Bakelants echter al weten dat het herstel voorspoedig verliep. Nu een maand later is Bakelants nog optimistischer. “Het is zonneklaar dat ik terug zal keren in competitie. Ik weet echter nog niet precies wanneer dat zal zijn. Het doel is om mijn comeback te maken in de Ronde van Catalonië (19-25 maart). Maar ik weet nog niet of dit realistisch is.”

Waar er nog twijfels zijn met betrekking tot zijn definitieve comeback, lijkt Bakelants zijn ploegmaats wél te zullen vergezellen tijdens de eerste gezamenlijke trainingsstage van begin januari. “Ik acht de kans groot dat ik van de partij zal zijn op 9 januari. Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat mijn wervelkolom stabiel is gebleven sinds de operatie. Voordat ik mijn lichaam weer kan belasten, zal het bot echter eerst helemaal moeten genezen. Pas dan mag ik weer op de weg trainen. Maar ik verwacht dat dit in januari weer mogelijk is.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 december 2017 18:07
Misschien beter comeback maken in een minder zware koers. Succes Jan
12 december 2017 19:07
Gelukkig, carrière beëindigende blessures willen we er niet bij hebben, eind goed al goed verhalen des te liever! (hoop dat deze renner nog eens een grote vis binnenhaalt, want teert al veel te lang op die etappe met gele trui als beloning)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.