Revalidatie Wout van Aert lijkt langer te duren
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 11:54

Revalidatie Wout van Aert lijkt langer te duren

De revalidatie van Wout van Aert lijkt meer tijd in beslag te nemen dan aanvankelijk gedacht. De renner van Jumbo-Visma hoopte aanvankelijk over twee maanden zijn rentree te maken, maar Van Aert werd afgelopen week voor een tweede keer geopereerd. Hierdoor zal zijn herstel waarschijnlijk langer duren.

Van Aert kwam op vrijdag 19 juli zwaar ten val tijdens de individuele tijdrit in de Tour, nadat hij met zijn been bleef haken aan een hek. De Belg liep daarbij een diepe vleeswond op, waardoor hij een operatie moest ondergaan. Er werd na de ingreep gesproken over een revalidatieperiode van ongeveer twee maanden.

De 24-jarige Van Aert moest onlangs nog een keer onder het mes, aangezien een pees moest worden gehecht. De ritwinnaar in Albi kan nu echt beginnen aan zijn revalidatie, zo liet hij zien op Instagram, maar het is de vraag wanneer de renner weer een rugnummer kan opspelden.

Als we de Belgische media mogen geloven, dan zien we Van Aert mogelijk pas in december weer in het veld. De renner van Jumbo-Visma verblijft overigens al weer enkele dagen in België, waar hij zijn revalidatie is begonnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.