Revelatie Joseph Blackmore topfavoriet in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften
Foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 16:53

Revelatie Joseph Blackmore topfavoriet in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften

Joseph Blackmore, die in de finale van de Brabantse Pijl een grote indruk achterliet door eigenhandig Marijn van den Berg terug te gaan halen, zullen we zondag niet in de Amstel Gold Race zien. De talentvolle Brit komt zaterdag namelijk aan de start van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Na zijn performance van afgelopen week, weet Blackmore dat hij de topfavoriet zal zijn in Luik. “Ik heb een paar dagen gehad om te herstellen van de Brabantse Pijl, dus het vertrouwen is groot”, zegt hij in een persbericht. “Ik denk dat iedereen me in het vizier zal houden, maar we hebben een goede moraal binnen de ploeg en moeten stressvrij naar deze koers gaan.

De knechten komen allemaal uit de belofteploeg van Israel Premier Tech Academy, net zoals Blackmore zelf. Om die reden mag hij ook nog niet meedoen aan wedstrijden op WorldTour-niveau met de hoofdmacht.

De 21-jarige Blackmore maakte dit seizoen niet enkel indruk met zijn vierde plaats in de Brabantse Pijl, maar won ook de Rondes van Taiwan en Rwanda, beide UCI 1.1. Ook in de Volta Limburg Classic kwam hij uitstekend voor de dag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.