Riabushenko is Lutsenko de baas in Coppa Agostoni

Riabushenko is Lutsenko de baas in Coppa Agostoni

foto: Cor Vos

zaterdag 14 september 2019 om 16:38

De Coppa Agostoni is een prooi geworden voor Alexandr Riabushenko. De Wit-Rus van UAE Emirates bleef in de straten van Lissone Alexey Lutsenko voor, met wie hij geruime tijd in de aanval reed.

De Wit-Rus en de Kazach waren op 34 kilometer van de finish weggereden uit een kopgroep met Alexander Vlasov, Edwin Avila, Warren Barguil, Nikolai Cherkasov, Giovanni Visconti, Fausto Masnada, Lorenzo Rota, Andrea Garoso en Giulio Ciccone. Deze kopgroep had even daarvoor de vroege vlucht – met daarbij Simone Ravanelli als bekendste coureur – tot de orde geroepen.

Riabushenko en Lutsenko werkten in het laatste koersuur goed samen. De voorsprong van het duo steeg snel en mede dankzij het gebrek aan organisatie bij de achtervolgers mochten de twee coureurs na bijna tweehonderd kilometer om de zege sprinten. Daarin bleek de Wit-Rus over rappere benen te beschikken.

De twee koplopers – foto: Cor Vos

Eerste profzege
De zege in de Coppa Agostoni is de eerste profzege voor de 23-jarige Wit-Rus, die in 2016 Europees kampioen bij de beloften werd door in Plumelec Bjorg Lambrecht en Andrea Vendrame voor te blijven.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.