Riabushenko loopt polsbreuk op in openingsetappe Tour Down Under

dinsdag 21 januari 2020 om 10:13
Riabushenko loopt polsbreuk op in openingsetappe Tour Down Under

Riabushenko voelde de bui direct hangen- foto: Cor Vos

Voor Alexandr Riabushenko is het wielerseizoen op rampzalige wijze begonnen. De Wit-Rus van UAE Emirates was tijdens de eerste rit van de Tour Down Under een van de slachtoffers van een valpartij. Hij moest de wedstrijd met een gebroken pols verlaten.

In een statement op social media laat UAE Emirates weten dat een röntgenfoto heeft uitgewezen dat het bot in zijn linkerpols in diverse stukken is gebroken (een zogenoemde comminutieve botbreuk). Om de breuk te stabiliseren is een operatie noodzakelijk. Het is nog niet duidelijk wanneer deze kan plaatsvinden, ook is het onduidelijk wanneer Riabushenko weer aan koersen kan denken.

Naast Riabushenko kwam onder meer ook de Nederlander Ide Schelling (BORA-hansgrohe) ten val. Hij wist de etappe wel uit te rijden, zij het enigszins gehavend.

Dit artikel delen:

1 Reactie

ericdc 21 januari 2020 om 12:14

Het wordt uitkijken naar een écht duel Bennett – Ewan… Die laatste zat nu opgesloten en kon zijn gang niet gaan. Ook Jasper Philipsen maakte indruk en lijkt me sterker geworden, al had hij een prima treintje met Morkov-Bennett voor zich uit! Met de wissel Viviani >< Bennet lijkt DQS een prima zaak te hebben gedaan….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.