‘Riccardo Minali verkast naar Israel Cycling Academy’
zaterdag 17 november 2018 om 09:52

‘Riccardo Minali verkast naar Israel Cycling Academy’

Riccardo Minali koerst komend seizoen voor Israel Cycling Academy, schrijft La Gazzetta dello Sport. De afgelopen twee jaar verdedigde de 23-jarige Italiaan de kleuren van Astana, maar van die ploeg kreeg hij onlangs te horen dat ze niet meer met hem verder gaan. Hij lijkt met de Israëlische ProContinentale formatie nu dus een nieuwe werkgever te hebben gevonden.

Minali bezorgde Astana in zijn eerste jaar meteen enkele ereplaatsen in onder meer de rondes van Polen en Turkije en daar kwamen dit seizoen top 5-klasseringen in bijvoorbeeld de GP Bruno Beghelli en Gran Piemonte bij. Ook boekte hij in de Ronde van Langkawi zijn eerste profzeges. Toch was er in 2019 geen plek meer voor hem bij Astana.

“Riccardo is een heel goede sprinter, die veel meer kan winnen dan hij tot nu toe heeft gedaan”, meldde Astana-manager Alexander Vinokourov in een persbericht. “Hij boekte bij ons goede resultaten. Ik hoop dat hij een ploeg vindt die volledig bij hem past en waar hij zijn volledige potentieel kan benutten.” Het afscheid bracht Minali echter in een lastig pakket.

Landgenoten
Bij Israel Cycling Academy zou hij twee andere Italianen tegenkomen, want ook Kristian Sbaragli en nieuwkomer Davide Cimolai staan er komend seizoen onder contract. Daarnaast trok de ploeg al Matteo Badilatti, Rudy Barbier, Matthias Brändle, Clément Carisey, Conor Dunne en Tom Van Asbroeck aan voor 2019.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.