Riccardo Minali vervolgt carrière bij Israel Cycling Academy
foto: Sirotti
zondag 18 november 2018 om 08:21

Riccardo Minali vervolgt carrière bij Israel Cycling Academy

Zaterdag berichtten we al over de mogelijke transfer van Riccardo Minali naar Israel Cycling Academy. De ProContinentale ploeg heeft inmiddels laten weten dat de Italiaanse sprinter inderdaad een contract heeft getekend. De 23-jarige Minali komt over van Astana, waar hij niet kon rekenen op een langer verblijf.

De jonge Italiaan – zoon van voormalig topsprinter Nicola Minali – maakte in 2017 zijn profdebuut voor Astana. In zijn eerste seizoen veroverde hij al enkele ereplaatsen. Zo werd Minali zevende in zowel de Dubai Tour als de Brussels Cycling Classic. Daarnaast kwam hij dichtbij ritwinst in de Tour of Croatia en de Presidential Cycling Tour of Turkey.

Dit jaar mocht Minali voor het eerst zegevieren. In de Tour de Langkawi won hij de tweede én vierde etappe. De Italiaan spurtte ook naar de nodige ereplaatsen: hij schaarde zich maar liefst 21 keer bij de eerste tien. Toch bleek dit niet genoeg voor contractverlening bij Astana.

“Riccardo is een heel goede sprinter, die veel meer kan winnen dan hij tot nu toe heeft gedaan”, liet teammanager Alexandre Vinokourov onlangs weten. “Hij boekte bij ons goede resultaten. Het is misschien lastig om als jonge sprinter uit te blinken in een ploeg waar de aandacht vooral ligt op het rondewerk.”

Fikse concurrentie 
Minali zal bij Israel Cycling Academy de nodige concurrentie krijgen. Eerder trok de ploeg met Tom Van Asbroeck, Rudy Barbier en Davide Cimolai al enkele snelle mannen aan. De Israëlische formatie kon daarnaast al rekenen op de sprintkuiten van Edwin Ávila, Guillaume Boivin, Mihkel Räim, Kristian Sbaragli en Sondre Holst Enger.

Volgens ploegleider Kjell Carlstrom is de hiërarchie echter duidelijk. “We zullen zeker een sprinttrein rondom Riccardo gaan bouwen. Hij kan nog altijd groeien, mits we hem een kans geven en goed omringen.” Minali zelf is blij met zijn overstap. “Ik krijg nu de kans om een topsprinter te worden. Mijn dromen? Ik hoop ooit Milaan-San Remo te winnen, net als een etappe in de Giro d’Italia.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.