Riccardo Zoidl maakt overstap naar Trek
maandag 26 augustus 2013 om 11:41

Riccardo Zoidl maakt overstap naar Trek

Radioshack

foto: Sirotti

De talentvolle Oostenrijkse klimmer Riccardo Zoidl kon na zijn overwinning in de Ronde van Oostenrijk op interesse rekenen van meerdere WorldTour-ploegen, maar heeft nu besloten volgend jaar in de kleuren van Trek rond te rijden. Dat bevestigde de ploeg aan Biciciclismo.

De 25-jarige Zoidl komt over van het continentale Gourmetfein-Simplon, Dit jaar won hij naast de zware Ronde van Oostenrijk ook onder meer de Oberösterreich Rundfahrt, het Circuit des Ardennes en de Tour de Bretagne. Voor Trek is hij alweer de zevende aanwinst voor komend jaar.

Team Trek is de opvolger van de huidige Radioshack – Leopard-ploeg. Nadat hoofdsponsor Radioshack niet meer wilde doorgaan met de Luxemburgse formatie, kocht het Amerikaans fietsenbedrijf Trek de ploeg over. Ook Fabian Cancellara, Jens Voigt en de broers Andy en Fränk Schleck zullen in 2014 de kleuren van Trek verdedigen.

Inkomende transfers Team Trek 2013 > 2014
Julian David Arredondo < Team Nippo-De Rosa Riccardo Zoidl < Team Gourmetfein-Simplon Fabio Silvestre < Leopard Trek CT Eugenio Alafaci < Leopard Trek CT Jasper Stuyven < Bontrager Fabio Felline < Androni Giocattoli-Venezuela Fumiyuki Beppu < Orica-GreenEdge

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.