Riccardo Zoidl pakt eindzege in Czech Cycling Tour
foto: Sirotti
zondag 12 augustus 2018 om 15:05

Riccardo Zoidl pakt eindzege in Czech Cycling Tour

Riccardo Zoidl heeft het eindklassement van de Czech Cycling Tour op zijn naam geschreven. De Oostenrijker van Felbermayr-Simplon Wels volgt op de erelijst Josef Cerny op, die vorig jaar de beste was. De slotetappe was een prooi voor Zoidls ploeggenoot Filippo Fortin, die Andrea Guardini voorbleef in de massasprint. Frantisek Sisr was derde.

Zoidl veroverde de leiderstrui in de tweede etappe naar Frýdek-Místek, die hij winnend afsloot. Gisteren in de rit naar Šternberk was hij tweede. De 30-jarige renner won eerder dit seizoen al het klassement van de Tour de Savoie Mont Blanc.

In de vierde rit over 147 kilometer van Olomouc naar Dolany kregen de renners twee gecategoriseerde beklimmingen voor de kiezen, na 36,3 en 51,5 kilometer. Het vervolg van de etappe was echter allerminst vlak, want het bleef de laatste honderd kilometer op en af gaan.

Van der Tuuk in de kopgroep
Onze landgenoot Danny van der Tuuk maakte deel uit van de lange vlucht, die maximaal drie minuten voorsprong pakte. De sprintersploegen hadden echter hun zinnen gezet op deze slotrit en rekende de kopgroep in op zeven kilometer van de finish.

In de sprint die volgde was Filippo Fortin de beste. De 29-jarige Italiaan pakte daarmee zijn zesde zege van het seizoen. Eerder won hij al onder andere de GP Adria Mobil en een rit in de Szlakiem Walk Majora Hubala.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2018 17:37
Was Zoidl eigenlijk ook wel aan zijn stand verplicht in dit deelnemersveld. Zou het als ik hem was weer een treetje hoger zoeken.
12 augustus 2018 23:02
Bora renners hebben de kans op een vrijere rol of pas rol in finale in grotere wedstrijden gemist. Als je je enige tegenstander van formaat in zo'n kleine wedstrijd een minuut of meer weg laat rijden gaat je cariere niet omhoog zou ik denken

Om te reageren moet je ingelogd zijn.