‘Richard Carapaz kan vanuit Ecuador rechtstreeks naar Madrid vliegen’
© Cor Vos
dinsdag 7 juli 2020 om 14:03

‘Richard Carapaz kan vanuit Ecuador rechtstreeks naar Madrid vliegen’

Hoopgevend nieuws voor Giro-winnaar Richard Carapaz. Hij en zijn Ineos-ploegmaat Jhonatan Narváez zullen volgende week rechtstreeks vanuit de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito naar Madrid kunnen vliegen en bij hun ploegmaats aansluiten.

Voor Ecuadorianen geldt nog steeds een uitreisverbod. Het bezorgde onder meer Richard Carapaz de nodige kopzorgen. De Colombian Sportsflight vormde een alternatief, maar vanuit Ecuador naar Bogota reizen was dan ook weer geen cadeau, zo bleek. Maar zie, er is licht aan het eind van de tunnel. Velonews.com weet dat Carapaz op 15 juli samen met Narváez vanuit Quito rechtstreeks naar Madrid zal kunnen vliegen.

Het nieuws volgt op een besluit van de Spaanse autoriteiten die willen meewerken aan een oplossing om buitenlandse atleten vlotter Spanje binnen te laten, ondanks een verbod op de meeste vluchten vanuit Amerika naar de Europese Unie. Dat zou in elk geval betekenen dat Carapaz zijn oorspronkelijke programma, met de Vuelta a Burgos als eerste rittenkoers, zou kunnen afwerken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.