Richard Carapaz onthult zijn programma tot aan Giro d’Italia
foto: Cor Vos
woensdag 3 juni 2020 om 15:09

Richard Carapaz onthult zijn programma tot aan Giro d’Italia

Richard Carapaz heeft de route uitgezet die hem een nieuwe roze trui moet opleveren in de Giro d’Italia, waar hij als de titelverdediger van start gaat.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Carapaz wil zijn tweede deel van het seizoen beginnen met de Vuelta a Burgos, meldt de Spaanstalige sportkrant AS. Wel is het nog altijd de vraag is of die ronde wordt verreden, de lokale autoriteiten moeten namelijk nog groen licht geven. Vervolgens rijdt de Ecuadoraan normaal gesproken de Ronde van Polen en Tirreno-Adriatico in aanloop naar de Giro.

Gisteren was het precies een jaar geleden dat hij de eindwinst binnensleepte in La Corsa Rosa. Eerder maakte hij al bekend dat hij vasthoudt aan de ambitie om opnieuw de Giro te betwisten én te winnen. “Dit jaar ben ik daar de enige kopman van Ineos. Met de steun van de hele ploeg is het onze ambitie om mijn succes van 2019 te herhalen.”

Voorlopig programma Richard Carapaz
flag-es Vuelta a Burgos (28 juli-1 augustus)
flag-pl Ronde van Polen (5-9 augustus)
flag-it Tirreno-Adriatico (7-14 september)
flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.