‘Richard Carapaz ook in 2020 naar Giro d’Italia’
foto: Cor Vos
dinsdag 17 december 2019 om 09:31

‘Richard Carapaz ook in 2020 naar Giro d’Italia’

Dit jaar schreef Richard Carapaz historie door als eerste wielrenner uit Ecuador een grote ronde te winnen. Na drie weken koersen door Italië mocht hij de laatste roze trui aantrekken. Dat zal ook komend jaar zijn doel worden, schrijf Gazzetta. Volgens de Italiaanse sportkrant wil Carapaz zijn titel namelijk gaan verdedigen.

Peter Sagan maakte zijn deelname aan de roze ronde reeds bekend, net als klassementsrenners Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana), Wilco Kelderman (Team Sunweb), Rafal Majka (BORA-hansgrohe) en Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo). Laatstgenoemde moest afgelopen jaar enkel Carapaz voor zich dulden in het eindklassement van de Giro.

Het heeft er alle schijn van dat de twee elkaar komend jaar weer tegen zullen komen op de Italiaanse wegen. Hoewel de deelname van Carapaz nog niet officieel is aangekondigd zou de toekomstige Ineos-renner er wel heel dichtbij zijn.

De Giro d’Italia begint komend jaar op 9 mei met een korte chronoproef in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Op 31 mei wordt de ronde afgesloten met een individuele tijdrit in Milaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.