Richard Carapaz wint eindelijk weer in WorldTour: “Maakte gebruik van werk INEOS Grenadiers”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2024 om 18:26

Richard Carapaz wint eindelijk weer in WorldTour: “Maakte gebruik van werk INEOS Grenadiers”

Florian Lipowitz kwam in de slotmeters nog heel kort, maar uiteindelijk trok Richard Carapaz aan het langste eind in de koninginnenrit van de Ronde van Romandie. De Ecuadoraan won zo voor het eerst in de WorldTour sinds zijn drie etappezeges in de Vuelta a España van 2022. “Ik ben heel blij dat ik vandaag gewonnen heb”, zei Carapaz op een persconferentie na afloop tegen onder meer CyclismActu.

“Ik maakte gebruik van het werk van INEOS Grenadiers, die de koers heel hard maakten”, aldus de 30-jarige renner van EF Education-EasyPost. “Vervolgens plaatste ik een goede aanval, waardoor ik in staat was om het voorop te blijven tot de finish.”

“Carlos (Rodríguez, red.) en ik wisten dat Lipowitz de snelste van ons drie was, dus we moesten het van ver proberen. Wat ook een voordeel was, was dat ik de finale van deze rit al kende. Ik heb deze klim in 2017 ook al gedaan”, vertelde Carapaz. Destijds moest hij genoegen nemen met een 29e plaats in finishplaats Leysin.

Tot slot, deelde Carapaz ook nog zijn programma voor de komende maanden. Hij gaat eerst op hoogtestage en doet dan de Ronde van Zwitserland, in de hoop dat hij in topvorm aan de start staat van de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.