Richard Groenendaal niet langer coach Pauwels Sauzen-Bingoal

vrijdag 9 september 2022 om 13:36
Richard Groenendaal niet langer coach Pauwels Sauzen-Bingoal

foto: Joris Knapen

Richard Groenendaal is vertrokken als ploegleider bij de veldrijders van Pauwels Sauzen-Bingoal. Dat bevestigt Jurgen Mettepenningen, de manager van het team. Binnen Pauwels Sauzen-Bingoal wordt de Nederlandse oud-wereldkampioen veldrijden vervangen door Robby Cobbaert.

“Ik wil Richard bedanken voor zijn inzet van het voorbije jaar”, aldus Mettepenningen. “De grote afstand tussen zijn woonplaats en de uitvalsbasis van ons team bleek tijdens onze samenwerking echter een bemoeilijkende factor, vandaar deze gemeenschappelijke beslissing. Bovendien is na het vertrek van Laurens Sweeck onze sportieve kern wat compacter dan voorheen: vier ploegleiders behouden, zou te veel van het goede geweest zijn.”

Dus gaat het crossteam verder met drie ploegleiders, wetende Mario De Clercq, Tom De Kort (voor de vrouwen) en de 31-jarige Robby Cobbaert. Hij gaat dat werk combineren met de rol als ploegleider bij Bert Containers-Doltcini, de opleidingsploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Robby hanteert door zijn jonge leeftijd een moderne werkwijze. Hij communiceert veel en staat heel dicht bij zijn renners. Daarnaast kent Robby onze toprenners door en door”, zegt Mettepenningen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone