Richard Plugge (Belkin) zoekt 10 tot 15 miljoen
dinsdag 8 juli 2014 om 09:44

Richard Plugge (Belkin) zoekt 10 tot 15 miljoen

foto: Sirotti

Als de Belkin-formatie op dezelfde manier, dus met één hoofdsponsor, door wil gaan is daar een sponsor met 10 tot 15 miljoen euro voor nodig. Dat vertelde algemeen manager Richard Plugge van de wielerploeg gisteren in De Avondetappe. Daarmee komt het team niet in de bovenkant van het wielerspectrum terecht. “We willen een goede middenmoter zijn.”

“Ploegen in de WorldTour werken met budgetten van 8 tot 25 miljoen. Sky werkt met ongeveer 25 miljoen. Een hoofdsponsor brengt van dat budget zo’n 60 tot 90 procent mee”, stelt Plugge. Dat komt neer op een grove 10 tot 15 miljoen die Belkin hoopt binnen te halen met een nieuwe naamgever. “Wij willen graag een goede ploeg in de middenmoot zijn.”

De vraag is of Belkin ooit zo’n bedrag heeft betaald, gegeven dat Rabobank de formatie ook nog financieel ondersteunde. “Maar dankzij Belkin konden we een jaar door en hebben we kunnen laten zien wat we als team kunnen. Dat het zo af moet lopen, is wel heel teleurstellend.”

Behalve Laurens ten Dam en Moreno Hofland (en Sep Vanmarcke) zijn de meeste Nederlanders in de ploeg komend jaar zonder contract. “We kunnen sowieso tot het einde van het seizoen door en ook volgend jaar zijn we op zich niet helemaal onthand. Alleen, er moet gewoon wat bij als je op het niveau wilt doorgaan waar je nu op rijdt.”

Eerder werd al de mogelijkheid geopperd om met fietssponsor Bianchi en enkele andere kleinere sponsors op ProContinentaal niveau door te gaan. Plugge leek dat in de uitzending ook als mogelijkheid te zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.