Richard Plugge blikt terug op afgelopen week: “Heel heftig en emotioneel”

zondag 9 augustus 2020 om 09:13
Richard Plugge blikt terug op afgelopen week: “Heel heftig en emotioneel”

foto: Cor Vos (archief)

Richard Plugge zag gisteren in zijn woonplaats Oegstgeest hoe Wout van Aert naar de zege wist te sprinten in Milaan-San Remo. Voor de teammanager van Jumbo-Visma was het al bij al een zeer heftige week, met als dieptepunt de zware valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen.

Jakobsen, uitkomend voor Deceuninck-Quick-Step, kwam in de openingsetappe van de Poolse rittenkoers op verschrikkelijke wijze ten val na een inmiddels veelbesproken actie van Dylan Groenewegen. Die laatste heeft inmiddels spijt betuigd, terwijl Jumbo-Visma zijn sprintkopman voorlopig aan de kant houdt in afwachting van een oordeel van de UCI.

Onvoorwaardelijke steun
“Het raakte iedereen in de ploeg. Het is verschrikkelijk wat er met Fabio is gebeurd, hopelijk komt het allemaal weer goed”, zo vertelt Plugge in gesprek met het AD. “Ook voor Dylan en zijn vriendin Nine is het heel heftig waar zij nu doorheen gaan. Zij hebben onze onvoorwaardelijke steun nodig. Merijn Zeeman en ik hebben dat opgepakt.”

“We proberen dat ook weg te houden bij onze renners. Onze coaches en ploegleiders zorgen ervoor dat zij hun focus kunnen behouden. Want onze mannen in Italië en Frankrijk verdienen onze volle aandacht, zodat zij sportieve prestaties kunnen leveren.” En sportieve prestaties worden er geleverd, met winst in Strade Bianche en Milaan-San Remo.

Wout van Aert wint Milaan-San Remo – foto: Cor Vos

Voltooiing van het revalidatieproces 
Beide wedstrijden werden gewonnen door Wout van Aert. “Een week geleden was ik ook al geëmotioneerd toen hij Strade Bianche won. Dat was de voltooiing van het revalidatieproces van Wout. Een jaar geleden rond deze tijd vroegen we ons af of hij überhaupt ooit nog zou gaan fietsen. Maar je ziet hoe sterk die gast is.”

“In december en januari dachten we: hij fietst weer, het gaat goed. Daarna liet hij echt goede waardes zien tijdens onze hoogtestage. En nu haalt hij ons eerste monument binnen.” En dan is er nog het succes van Jumbo-Visma in Frankrijk. Primož Roglič won zaterdag de tweede etappe van de Tour de l’Ain na een indrukwekkende teamprestatie van Jumbo-Visma.

Plugge: “Wat dat zegt? Dat we als ploeg ontzettend veel en hard hebben gewerkt in de periode waarin corona ervoor zorgde dat alles eruit lag. Het geeft veel vertrouwen dat we nu het beste uit onszelf kunnen halen na zo’n lange periode van inactiviteit.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.