Richard Plugge: “Dit is moeilijk te omschrijven”
foto: Cor Vos
zondag 15 september 2019 om 11:22

Richard Plugge: “Dit is moeilijk te omschrijven”

Richard Plugge zag gisteren Primož Roglič de laatste bergetappe overleven naar Plataforma de Gredos, waardoor de Sloveen vanavond zal worden uitgeroepen tot winnaar van de Vuelta a España. “Dit is moeilijk te omschrijven. Er is een enorme blijdschap, maar het is ook bijzonder emotioneel”, zo vertelt de teammanager aan Eurosport.

Jumbo-Visma wist eerder dit seizoen al het podium te halen in de Giro d’Italia (derde met Roglič, red.) en de Tour de France (derde met Steven Kruijswijk, red.), maar nu staat er een renner op het hoogste schavotje. “We hebben deze Vuelta echt enorm hard geknokt. Het was elke dag enorm spannend”, zo reageert Plugge.

“We weten namelijk dat een slechte dag aardig wat verlies kan opleveren. Je moet gewoon op die fiets blijven zitten en de kilometers afleggen. En het is nog altijd spannend, aangezien we de Vuelta nog moeten uitrijden. Primož is moe, aangezien hij drie weken onder hoogspanning heeft geleefd. Hij heeft echt keihard moeten knokken.”

Een paar jaar geleden waren de resultaten nog ondermaats, nu is Jumbo-Visma een van de succesvolste ploegen ter wereld. “We moesten eerst overleven en daarna bouwen aan een hele sterke ploeg. Het is fantastisch dat we nu zo’n resultaat behalen. We zijn echt nog in ontwikkeling, maar dit is een mijlpaal”, aldus Plugge.

Roglič hoeft alleen nog maar de vlakke slotetappe naar Madrid te overleven – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.