zaterdag 24 februari 2024 om 17:25

Richard Plugge looft teamprestatie na een ‘beyond victory’ van Tratnik: “De pannenkoeken zijn voor hem”

Video Teammanager Richard Plugge staat na de overwinning van Jan Tratnik zeer tevreden voor de microfoon van WielerFlits. Visma | Lease a Bike wint net als vorig jaar de openingsklassieker en zet hun brede klassiekerkern direct weer op de kaart. “Dit is een bevestiging voor iedereen in het team”, aldus Plugge.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de slogan van het team rijden de Visma’s niet enkel om te winnen, zij rijden ‘beyond victory’. Volgens Richard Plugge is dat vandaag zeker gelukt. “We hebben weer een ontzettend mooie team effort laten zien en hebben het met het hele team goed uitgespeeld. Dit is weer een beyond victory en een hele mooie zege voor het team.”

Tijdens de koers leek de formatie lange tijd af te stevenen op een zege, aangezien zij drie van de zes mannen in de kopgroep hadden. Toch werden ze teruggepakt. In de finale leek het team de zege uit handen te laten glippen. “We hadden vanuit die zes vooraan liever gezien dat er één solo naar de meet ging. Tegelijkertijd, als je ziet met hoeveel man we nog in de laatste groep zitten. Dan is dat ook goed. Wout wint uiteindelijk ook de sprint, dus Jan kon na zijn aanval wat gokken dat hij in het wiel kon blijven zitten.”

De eerste zege in het klassieke voorjaar is, net als vorig jaar, dus direct weer een feit. “Dat is heel belangrijk. Het is een bevestiging voor iedereen dat ze er zo goed voor staan. De pannenkoeken zijn nu voor Jan. Hij was gisteren jarig, dus hij mag flink wat pannenkoeken met een goede dot slagroom, jam en kaarsjes”, lacht Plugge.

Arthur van Dongen: ‘Altijd de controle gehouden’
Ploegleider Arthur van Dongen is vol lof over zijn ploeg na afloop van de Omloop het Nieuwsblad. “We hebben een supersterke ploeg. Dan proberen we die situaties met een overtal wel te creëren. We hebben de koers proberen hard te maken door het op de kant te gooien. Helaas reed Affini toen lek, maar we waren goed vertegenwoordigd.”

Met Jorgenson leek de ploeg een beslissende slag te hebben geslagen. Toch werd hij nog gegrepen. Van Dongen vindt dit niet gek. “Hij had toch lang voorop gereden en in deze finale wordt het lastig. De wind kwam vanachter en dan komen er verse mannen, die het tempo opvoeren. Toen bleven wij gelukkig ook de controle behouden.”

De winst van Tratnik is de kers op de taart van de teamprestatie. Al was de winnaar niet eens topfit vandaag. “Jan kwam hier donderdag naartoe en is behoorlijk verkouden, maar desalniettemin maakt hij het keurig netjes af. De mannen hebben geen fouten gemaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.