Richard Plugge over Wout van Aert en Parijs-Roubaix: “Covid is geen lachertje”

zondag 10 april 2022 om 20:06
Richard Plugge over Wout van Aert en Parijs-Roubaix: “Covid is geen lachertje”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma laat niet al te veel los over de situatie van Wout van Aert. De Belgische kampioen is herstellende van een coronabesmetting en dus is zijn deelname aan Parijs-Roubaix nog onzeker. “Eén ding is zeker: we nemen geen enkel risico met de gezondheid van onze renners”, vertelt ploegbaas Richard Plugge aan HLN.

Wout van Aert is weer aan het trainen. Meer wil Jumbo-Visma niet kwijt over het herstel van de kopman, die door het coronavirus de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race miste. “We willen speculatie tegengaan”, aldus Plugge. “Ik heb zelf heel erge Covid gehad twee jaar geleden, in de eerste golf. Tot vandaag voel ik daar nog steeds effecten van als ik aan het sporten ben. Ik ben natuurlijk van een heel ander niveau dan onze renners, maar ik heb wel ondervonden wat de impact kan zijn.”

“Wij hebben met ons medisch management heel duidelijk afgesproken dat we voorzichtiger dan voorzichtig zijn”, zegt de teammanager. “Ook omdat we de effecten van het coronavirus niet kennen op de langere termijn. Je hart, je spiermetabolisme, je longen: het kan allemaal aangetast worden.”

Uitgebreid testen
Over een eventuele deelname van Van Aert aan Parijs-Roubaix kan Plugge ‘niets zinnigs zeggen’. “Wout traint en nu moeten we kijken hoe hij zich ontwikkelt. Er komen nog doelen. Later dit jaar, en ook de komende jaren. Ik heb liever dat hij nu even twee weken rust neemt, of drie weken, of vijf weken voor mijn part, als dat nodig is om daarna weer normaal te kunnen koersen.”

“Dat is wat we nu aan het bekijken zijn: hoeveel rust heeft Wout nodig? We volgen zijn trainingen van kortbij op. Voor we beslissen, gaan we uitgebreid testen. We gaan kijken of alles in orde is met zijn hart en zo. We bekijken het dag per dag. Maar één ding is zeker: we nemen geen enkel risico met de gezondheid van onze renners”, geeft Plugge aan.

‘Op een dag kom ik terug’
Zelf liet Van Aert vandaag ook van zich horen. “Het is opnieuw een triestige zondag voor mij. Ik ben niet in staat zijn om mijn titel te verdedigen in de Amstel Gold Race doet pijn, maar op een dag kom ik terug. Veel succes aan mijn ploegmaats bij Jumbo-Visma”, schreef hij. Hij zag vanuit huis zijn ploegmaat Tiesj Benoot derde worden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.