Richard Plugge: “We hebben te weinig gewonnen” (video)
Foto: WielerFlits
woensdag 21 oktober 2015 om 12:25

Richard Plugge: “We hebben te weinig gewonnen” (video)

Terugkijkend op een eerste jaar LottoNL-Jumbo kan teammanager Richard Plugge niet ontevreden zijn, maar plaatst hij wel een kritische noot. “Zo eerlijk moeten we ook zijn.”

“Na een aanvankelijk moeizame aanloop hebben we heel mooie dingen neergezet”, vertelt Plugge. “Vanaf de Giro hebben we goede resultaten geboekt. Daarvoor hebben we pechgevallen en ziektegevallen gehad, en we hebben fouten gemaakt. Tactische fouten, waardoor je in de klassiekers wat mindere resultaten haalt.”

Daarnaast baarde de ploeg opzien door drie buitenlandse versterkingen aan te trekken voor 2016. “De gedachte daarachter is dat we meer overwinningen willen aan de ene kant. Aan de andere kant willen we bouwen aan de ’tweede lijn’. We willen voorkomen dat Kruijswijk na het uitvallen van Bennett alleen komt te zitten in de Giro. Primoz Roglic is iemand die we daar direct voor in kunnen zetten.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2015 12:29
Hier kunnen we dus uit opmaken dat Roglic (mits fit en in vorm) de Giro zal rijden.
21 oktober 2015 12:29
Dus eigenlijk zegt die dat roglic een grote ronden gaat rijden samen met kruiseijk en bennet
21 oktober 2015 12:43
Prima interview, heldere woorden.

Ben ik trouwens de enige die Tjallingi hoort als ie Plugge ziet praten?
21 oktober 2015 12:45
Wat een onuitstaanbaar accent heeft die kerel. Bovendien was het gewoon een slecht seizoen, voor een WT ploeg. Er zijn PCT ploegen die veel beter presteren.
21 oktober 2015 12:46
Volgens mij noemt hij Kruijswijk in de Giro gewoon als voorbeeld, hij had toen een renner als Roglic nodig gehad. Dat wil niet zeggen dat Kruijswijk of Roglic per se volgend jaar de Giro gaat rijden.

@dmenchov
Dan zou ik maar niet naar Leiden gaan als ik jou was.
21 oktober 2015 13:04
@ Dmenchov:
ik heb er even op gelet, vind het wel meevallen. wel constateer ik dat Plugge de 'r' soms laat rollen en soms niet, geen idee waarrrrom. misschien doet hij moeite om die irritante rrr er uit te krijgen, maar lukt het meestal niet.
21 oktober 2015 13:20
Ik ben blij met zijn verhaal. Dit is realistisch verhaal. Denk dat grote teleurstelling Kelderman is. Daar had iedereen toch stuk meer van verwacht. Inkoopbeleid ook stuk beter dit jaar. Accent kan mij niks schelen. PCT ploegen die veel beter presteren kan ik niet, maar goed 6de en 7de plaatsen in grote rondes worden door hoop mensen geen goede prestatie genoemd. ik vind dat zeker goed. Vooral Kruiswijk was geweldige verrassing. Die klom met de beste ronderenners van dit moment mee omhoog. Van Gesink wisten we dat hij het heeft gekund. Was blij het bij hem ook weer te zien. Vanmarcke pech gehad en daarna grote leegte. Te weinig in de breedte, dus 2de lijn verstrekken helemaal mee eens.
21 oktober 2015 13:35
Zelfreflectie als ploeg is de basis om stappen vooruit te zetten. In de breedte is de ploeg in mijn ogen redelijk sterk. Het team voor 2016 lijkt ook evenwichtiger te zijn dan het team van 2015. Het probleem van echte afmakers blijft bestaan. Maar zoals in het wielrennen altijd geld; je verliest meer dan je wint!
21 oktober 2015 13:38
Realistisch lijkt me, interviewer mag wel vaker inhaken op hetgeen wordt gezegd, ipv zijn vragen af te werken. Goos komt ter sprake, vraag dan gelijk even hoe het met hem gaat bijvoorbeeld...
21 oktober 2015 13:42
@vinnievidefietsen Met Goos gaat het nog niet al te best, Richard houdt voorlopig nog geen rekening met hem. Hopelijk is hij in het 2e deel van het jaar weer inzetbaar, maar hij heeft nog steeds veel last van zijn heup.
21 oktober 2015 13:43
Achja, die overwinningen. Natuurlijk zijn het er niet veel, maar qua rondes heeft 't team het beter gedaan dan verwacht. Ik kan me nog herinneren dat Kruijswijk voor de Giro min of meer zei dat het zijn laatste kans was om uit te vinden of er (nog) een ronderenner in hem school. En ook van Gesink verwachtte niemand dat hij al tijdens de Tour weer op niveau zou komen.

Off-topic: wanneer was het voor het laatst dat in elke grote ronde een Nederlandse renner top tien reed? En bovendien: steeds een andere? Ik kan het me niet meer herinneren.
21 oktober 2015 13:54
@horsm
Vorig jaar gebeurde het bijna, maar toen moest Gesink op het laatste moment afstappen in de Vuelta. Ik zou het verder ook niet weten.

@rahimns
Wel zuur voor renner en ploeg. Hij heeft straks waarschijnlijk 2 jaar niet gekoerst. Misschien is het verstandig om hem dan bij Rabo Continental ofzo weer te laten beginnen?
21 oktober 2015 13:55
Roglic gaat het goed doen in de Giro met die 3 tijdritten.
21 oktober 2015 14:18
Ach ja, qua overwinnaars hebben ze niet de beste equipe maar in het rondewerk zijn ze toch prima voor de dag gekomen. Ik denk dat een bergetappezege van Kruijswijk echt een wereld van verschil had gemaakt in de hele perceptie en ook missen ze rittenpakkers van de lagere circuits.
21 oktober 2015 14:26
Ze gaan het in 2016 gewoon weer een stapje beter doen, veel pech gehad in het begin van dit jaar en ze hadden gerekend op minimaal 1 zege van Sep. Gaat goed komen komende jaren, sterker geworden in de breedte en een beetje geluk heb je ook nodig in het wielrennen. Ben benieuwd of Steven of Robert voor het het klassement gaat in de Giro en wie in de Vuelta, Kelderman lijkt me in ieder geval voor de Tour, we zullen het zien de komende tijd. Vuelta biedt volgend jaar ook echt wel kansen, zeker met de zware Tour en Rio ertussen, biedt echt mogelijkheden voor iemand die zich vol richt op de combi Giro/Vuelta bijvoorbeeld. Ik zeg Kruijswijk...
21 oktober 2015 15:17
@vinnievidefietsen
Waarom Kelderman voor de Tour? De Giro lijkt me qua parcours voor hem geschikter, de Tour is meer iets voor pure klimmers.
21 oktober 2015 15:21
@tendam: geen idee, dat denk ik, is verder nergens op gebaseerd. Maar ik zie Gesink de Tour in ieder geval niet rijden, dus blijven Kelderman en Kruijswijk over. Echter zal 1 van de 2 of misschien zelfs allebei 2 ronden moeten rijden. Ook Lotto Jumbo heeft dit jaar gezien dat er kansen zijn in een Vuelta waarbij veel toppers uitgepierd uit de Tour komen, daar moet minimaal Kruijswijk of een Kelderman hoentje-fris aan de start verschijnen lijkt me. En omdat ik Kruijswijk wel in staat acht om zowel de Giro als de Vuelta in 1 jaar goed te volbrengen, denk ik dat (ondanks dat Kelderman ook prima is voor de Giro) dit beter uit zal pakken. Kelderman is naar mijn mening nog niet zo sterk (zowel bergop als qua inhoud) als Kruijswijk, maar hij mag mij graag het tegendeel bewijzen komend jaar...
21 oktober 2015 15:39
Daarnaast reed Kruijswijk een prima TT de afgelopen Giro
21 oktober 2015 15:56
Kelderman dit jaar tegengevallen na 2014. Had m.i. de tour niet uit moeten rijden. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.
21 oktober 2015 16:14
@vinnievidefietsen
Het is toch onlogisch om van de drie klassementsmannen de minste klimmer uit te spelen op het pure klimmersparcours van de Tour?
21 oktober 2015 16:18
Quote:
Off-topic: wanneer was het voor het laatst dat in elke grote ronde een Nederlandse renner top tien reed? En bovendien: steeds een andere? Ik kan het me niet meer herinneren.


Het antwoord is: 1989.
Zie: http://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/nederlandse-topklassementen-in-grote-ronden
21 oktober 2015 17:56
Thanks, AndriesW!

En 'Suykerbuyk' 10 in de Vuelta dat jaar? Daar had ik echt nog nooit van gehoord, van Suykerbuyk.
21 oktober 2015 18:42
Luc Suykerbuyk was een renner die vooral in Spaanse dienst gefietst heeft volgens mij en een jaartje bij Lotus. Een van de renners die slachtoffer werd van de doping in het peloton. Stopte op 29 jarige leeftijd omdat hij niet mee mee kon. Werd ook nog eens 2e achter Erik Breukink in de Ronde van het Baskenland.
21 oktober 2015 18:51
Klopt, rahimns. Suykerbuyk scoort hoog in de categorie 'Vergeten NL renners'. Een echte Spaanse Brabander. Fietste en woonde in Spanje. Volgens mij is hij nooit teruggekeerd naar Nederland.

Reed ook aan kop in de finale van de AGR, de editie die Frans Maassen won.
21 oktober 2015 23:40
@ Alexander
Helemaal geen realistisch verhaal. Waarom durft Plugge niet te concluderen dat het seizoen voor een WT-ploeg gewoon heel erg slecht was. Als je de samenstelling van de ploeg bekijkt en je ziet al die "grote" namen, dan is de uiteindelijke palmares toch heel erg triest? Of ben ik nou gek? De term "niet ontevreden" is zoals zo vaak bij deze ploeg opnieuw niet op zijn plaats. En om je te verschuilen achter pechgevallen en tegenslagen is op dit niveau bij alle ploegen aan de orde. Ik had wel wat meer willen horen over bepaalde renners. Maar Plugge wordt in dit gesprek wel erg weinig in de weg gelegd. Hij profiteert daar dankbaar van door veel te scoren in een leeg doel. Kort samengevat: weinig reden om "tevreden" terug te kijken. Halverwege het seizoen was zijn ploeg (ook bij velen hier) het lachertje van het seizoen ! Zijn we dat nu weer allemaal vergeten?
@DMenchov
Ik ben het dus volstrekt met je eens. Roompot heeft nog meer reden om tevreden te zijn dan TLJ. Maar ik wist al vooraf dat we met deze mening zwaar in de minderheid zijn op deze site. Het zij zo , maar gelukkig liegen cijfers en uitslagenlijsten nooit !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.