Richard Plugge: “We willen een budget waarmee we in de top mee kunnen draaien”
zaterdag 6 september 2014 om 12:35

Richard Plugge: “We willen een budget waarmee we in de top mee kunnen draaien”

Belkin Pro Cycling

foto: Sirotti

Richard Plugge hoopt voor 12 september de afspraken met zijn nieuwe sponsor op papier te hebben. Dat vertelt de teambaas van de huidige Belkinploeg aan BNR. De ploeg tekende al een intentieverklaring met de nieuwe sponsor Lotto, maar heeft de afspraken nog niet bezegeld. “Rond die datum willen we duidelijkheid,” geeft hij aan. De ploeg heeft van de UCI al toestemming gekregen om de naam Lotto in de ploegnaam te gebruiken.

Momenteel worden de afspraken tussen de ploeg en de sponsor op papier gezet.
“We zijn met vier partijen een contract aan het maken,” legt hij uit. “De invulling is duidelijk, maar zoals met elk contract zijn er nog enkele puntjes waar we over steggelen. Dat zijn geen halszaken. Die hebben we al gehad.”

Plugge is nog op zoek naar een tweede naamsponsor. “Lotto is naamgevend sponsor en we zijn nog om zoek naar een tweede naamsponsor,” legt hij uit. BrandLoyalty zal enkel als sub-sponsor optreden. “We zijn daarover met een aantal partijen goed over aan het praten. Dat hoeft niet voor 12 september, dat kan ook daarna nog. We zoeken nog ongeveer vier miljoen. We willen een budget waarmee we zowel als wielerploeg en als schaatsploeg in de top mee kunnen draaien. Op het niveau waarmee we nu ook als wielerploeg rijden.”

De ploeg ziet Bauke Mollema (Trek) en Lars Boom (Astana) vertrekken. Volgens Plugge is er sprake van een natuurlijk verloop. “Het is vervelend dat zij weggaan, maar je kunt niet al je toppers behouden,” stelt hij vast. “Ik denk dat we in onze huidige ploeg zo’n acht echte toppers hebben. Dat heeft geen enkele ploeg. Zelfs Sky niet. Onze visie is jong talent opleiden tot toppers. Dat ze dan worden weggehaald door een rijke Rus, dan is het maar zo.”

Volgend jaar zal het team in ieder geval de naam van sponsor Lotto mogen dragen. “We hebben gisteren van de UCI antwoord gekregen op de vraag of de naam zoals wij die willen gaan presenteren toegestaan is. En dat mag,” aldus Plugge.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.