Richie ‘koning Willunga’ Porte: “Moeilijk om de ronde te winnen”
foto: Cor Vos
zondag 20 januari 2019 om 07:51

Richie ‘koning Willunga’ Porte: “Moeilijk om de ronde te winnen”

Je hebt van die zekerheden in het leven. Eentje is dat Richie Porte wint op Willunga Hill. Ook dit jaar was het weer raak: de Australiër versloeg Wout Poels en Daryl Impey na een boeiend schouwspel. Maar de eindzege ging opnieuw niet naar de renner van Trek-Segafredo. “Het is gewoon moeilijk om de Tour Down Under te winnen”, zo verklaarde Porte na afloop.

Het is een indrukwekkende statistiek. Sinds 2014 verloor Porte niet meer op de flanken van Willunga Hill. Hij won zondag voor een zesde(!) opeenvolgende keer op deze drie kilometer lange klim. “Het voelt geweldig”, aldus Porte. “De ploeg heeft deze week fantastisch gereden.”

“Ze wisten me ook vandaag weer goed af te zetten”, is hij lovend over zijn nieuwe werkgever. “Het is geweldig om het jaar zo te beginnen voor Trek-Segafredo. Ik kijk ernaar uit om nog meer zeges te boeken”, klinkt de 33-jarige ronderenner ambitieus.

Opnieuw tweede 
Ondanks zijn (verwachte) zege op Willunga Hill, zag Porte Daryl Impey er opnieuw met de eindzege vandoor gaan. De Australiër finisht zo voor de vierde keer als tweede in het eindklassement. “Het is gewoon een lastige wedstrijd om te winnen, met slechts één aankomst bergop”, aldus Porte. “Ik moet Impey echter feliciteren”, blijft hij sportief.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.