Richie Porte: “Giro winnen is een droom”
maandag 16 december 2013 om 14:40

Richie Porte: “Giro winnen is een droom”

Richie Porte

foto: Sirotti

Voor Richie Porte wordt komend seizoen het winnen van de Ronde van Italië zijn belangrijkste doel. Dat vertelde de renner van Team Sky aan Cycling Weekly. Voor de 28-jarige Australiër is dat belangrijker dan Froome te helpen opnieuw de Tour te laten winnen. “De Giro winnen is belangrijker. Dat is een droom.”

Porte wil de Giro met de Tour combineren. “Ik zal de Tour rijden, maar de Giro is mijn hoofddoel”, legt Porte uit. “Ik reed de Giro en de Tour met Alberto in 2011. Ik heb het eerder gedaan en het is niet makkelijk om daarna nog de Tour te rijden. Hopelijk kom ik in topvorm uit de Giro, want daarna wil ik Chris weer helpen in de bergen.”

Hij beseft dat het winnen van de Giro geen gemakkelijke opgave zal zijn. “Het is zwaar en de wedstrijd is onvoorspelbaar”, stelt Porte. “We hebben gezien hoe Nibali en Astana dit jaar gereden hebben, het was een stuk minder gecontroleerd dan de Tour dit jaar. Dat heb je met Italiaanse teams. Zelfs wanneer ze niet voor het algemeen klassement gaan, zetten ze alles op een dagzege. Dat is heel anders dan de Tour waar de teams met sprinters en klassementsrenners de wedstrijd moeten controleren.”

Porte start zijn seizoen in de Tour Down Under. Daarna start hij in de Ruta del Sol en zal hij zijn titel verdedigen in Parijs-Nice. Ter voorbereiding op de Giro rijdt hij in Italië de internationale wielerweek Coppi e Bartali en de Giro del Trentino.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.