Richie Porte heeft Tourpodium eindelijk binnen: “Ik ben in de wolken”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 september 2020 om 19:53

Richie Porte heeft Tourpodium eindelijk binnen: “Ik ben in de wolken”

Zo vaak kende Richie Porte tegenslag in de Tour de France. Als het geen valpartij was, dan was het wel een inzinking. Maar nu is het eindelijk raak voor de Australiër. Porte heeft zijn podiumplaats te pakken. “Ik ben in de wolken. Dit voelt als een overwinning.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit geeft voldoening”, doet de Australiër zijn verhaal bij ITV Cycling. “We kwamen hier zonder druk naar toe. In de lockdown dacht ik nog dat de Tour de France nooit ging gebeuren. Ik miste deze Tour de geboorte van mijn tweede kind. Dat is een heel groot offer geweest. Mijn vrouw vond dat ik naar de Tour moest gaan en dat ik goed moest rijden. Als ik achteraan zou bungelen, zou ze boos worden.”

Achteraan bungelen deed Porte uiteindelijk nooit, op die ene waaierrit na. “Dit is heel zoet. Er zijn zoveel jaren aan teleurstellingen, valpartijen en drama’s aan deze derde plek voorafgegaan. Hier hadden we ook wel drama (de waaierrit en de crash van Mollema, red.), maar het team heeft me geweldig gesteund. Het is geen geheim dat ik volgend jaar vertrek, maar ik ben ze heel dankbaar. Ik had gewoon de wereldkampioen als body guard.”

De dubbelslag van Tadej Pogačar kwam voor Porte tot slot als een verrassing. “Die zag ik niet aankomen. Primož Roglič verdiende het om te winnen, maar wat Pogačar heeft gedaan, is ongelooflijk. Pogačar is een kampioen van de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.